İller

13 Ekim 2020 Salı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyileri konuştu


2020 Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesinde yer alan ve 2020 Avrupa'nın En İyi İşverenleri 500+ çalışan sayısı kategorisi listesine girmeyi başaran sahibinden.com ve Kuveyt Türk Katılım Bankası, sürece dair değerlendirmelerini aktardı.

Great Place to Work’ün organize ettiği online etkinliğe konuk olan sahibinden.com İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker ve Kuveyt Türk Katılım Bankası İK, Eğitim ve Kalite Grup Müdürü Semih Sel, Avrupa'nın En İyi İşverenleri listesine girme süreçlerine ilişkin bilgi verdiler. Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesinde bulundukları kategorilerde birincilik kazanan sahibinden.com ve Kuveyt Türk Katılım Bakası, Avrupa'nın En İyi İşverenleri listesine de girerek önemli bir başarı elde etti. Kurum kültürlerindeki değişim ve gelişimlere değinen Peker ve Sel, 2021 öngörülerini de katılımcılarla paylaştı.

 

“Çalışanlarımıza ‘sahibi sensin’ diyoruz”

Çalışan deneyimini en iyi noktaya taşımak için sürekli çalıştıklarını ve iletişimde samimiyetin gücüne inandıklarını belirten sahibinden.com İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker’in süreç hakkında “Great Place to Work ile yolculuğumuz 2013’te başladı. İnsan kaynakları politikalarımızın temelini oluşturan çalışan mutluluğuna yönelik girişimlerimizin çalışan üzerindeki etkilerini ölçümlemekle sürece başladık. 7 yıl boyunca da çalışan deneyimini hep daha iyiye taşımaya gayret ettik. İletişimde samimiyetin gücüne hep inandık ve mizahi unsurları kullanarak eğlenceli bir çalışma ortamı yarattık. Pandemi, yüz yüze iletişimi kısıtlasa da bu dönemde organizasyonel verimliliğe katkı sunabilecek etkinlikler ve eğitimlerle dijital yakınlık sağladık. sahibinden.com olarak, 2021’de de şimdiye kadar olduğu gibi çalışanlarımıza ‘sahibi sensin’ diyoruz ve insan kaynakları stratejilerimizi onların mutluluğunu hedefleyerek belirliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yönetim kadrosu ‘önce çalışan’ felsefesiyle hareket ediyor

Kurum kültürünü ayakta tutan ve geliştiren stratejilerle geleceğe sağlam adımlarla ilerlediklerini söyleyen Kuveyt Türk Katılım Bankası İnsan Kaynakları, Eğitim ve Kalite Grup Müdürü Semih Sel, “Çalışan hissiyatını dinleme ve anlamlandırma gayretiyle tüm şubelerimizi kapsayan çalıştaylar düzenledik. ’Önce çalışan’ felsefesini 2008 yılında stratejik hedeflerimiz arasına aldık. 2015 yılında tüm yönetim kadrosunun ‘önce çalışan’ felsefesine adapte olması ve içselleştirmesi için eğitim toplantıları başlattık. Gerek Türkiye’nin gerekse Avrupa’nın en iyi işverenleri arasında yer alarak tüm bu faaliyetlerimizin karşılığını almanın mutluluğunu 6 bin kişilik Kuveyt Türk ailesi olarak hissediyoruz. Şu anda bir arada olamasak da tüm çalışanlarımızın elde edilen başarılardan duydukları sevince yaptıkları sosyal medya paylaşımlarından şahit oluyoruz.” dedi.

 

İnsan faktörü 2021’de de gündemde olacak

İnsan potansiyeline dokunmayan organizasyonların geleceğin organizasyonları olamayacağını belirten Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak ise online etkinlikte yapılan değerlendirmeleri şu sözlerle özetledi: “sahibinden.com ve Kuveyt Türk’ün elde etmiş oldukları başarıda en fazla öne çıkan unsurun ‘insan’ olduğunu görüyoruz. Çalışan memnuniyetini ön planda tutmak, beraberinde gelen müşteri memnuniyeti ve gelir artışı zincirinin ilk ve en güçlü halkası. Ülkemizdeki tüm şirketler, önümüzdeki üç ay boyunca ve 2021’de insan faktörünün daha fazla öne çıkacağını bilmeli, yönetim anlayışlarını buna göre şekillendirmeli.”


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder