İller

13 Kasım 2020 Cuma

Dünya sinemasının ölümsüz yıldızları


Dünya sinemasının farklı dönemlerine damga vurmuş, ölümsüz yıldızların, sürükleyici öykülerde parladığı 3 klasik film, 16, 17 ve 22 Kasım’da FilmBox Arthouse ekranlarında olacak.

 

İki Kadın (Two Women) – 16 Kasım Pazartesi– Saat 00:35

16 Kasım Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece yarısından sonra ekrana gelecek film, aslen bir anne – kız öyküsü. Alberto Moravia'nın aynı isimli romanından uyarlama bu etkileyici drama, II. Dünya Savaşı zamanı İtalya'sında dağların arkasına sığınmak için Roma'dan yola çıkan bir anne ve kızın öyküsünü konu alıyor. Filmdeki “iki kadından” anneyi, bir dönem tüm dünyanın aşık olduğu, 70 yıla dayanan sinema kariyeri hala devam eden Sophia Loren canlandırıyor. Filmin diğer başrolünü ise Fransız sinemasının ölümsüz jönü Jean Paul Belmondo üstleniyor.

 

Othello – 17 Kasım Salı – Saat 20:15

17 Kasım Salı gecesi ekranlara gelecek ve Shakespeare’in ölümsüz eserinden uyarlanan bu klasiğin başrolünde bir ölümsüz yıldız, Orson Welles yer alıyor. Filmin öyküsü, bir komplo sonucu yeni karısı Desdemona'nın Teğmen Michael Cassio ile bir ilişkisi olduğunu düşünmeye itilen Mağribi asıllı Roma General, Othello’nun trajedisini anlatıyor.

 

Tristana– 22 Kasım Pazar – Saat 22:15

22 Kasım Pazar gecesi ekranlara gelecek filmin başrolünde, Fransız sinemasının en güzel aktrislerinden Catherine Deneuve yer alıyor. Film, annesi öldüğünde velayeti toplumun saygın üyesi, yaşlı Don Lope'a verilen Genç Tristina'nın öyküsüne odaklanıyor. Don Lope ticaret ve din üzerine olan sosyalist fikirlerine rağmen onurlu karakteriyle sevilen ve sayılan biridir.

 

Filmbox Arthouse yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 33, KabloTV Kanal 344 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. Filmbox Arthouse içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder