İller

3 Aralık 2020 Perşembe

Piyasaların yönü


BIST100… Moodys’in Türkiye’nin Kredi Notuna İlişkin Değerlendirme Yapması Bekleniyor… BIST100 endeksi Perşembe gününü %0.40 değer kazancıyla 1,330.85 puandan tamamladı. Endeks tüketici enflasyonu verisinin beklentilerden yüksek gelmesine rağmen nispeten sakin bir gün geçirdi. Tüketici enflasyonunun yıllık bazda %14.03’e yükselmesiyle birlikte endeks 1,315 puana kadar geriledikten sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın açıklamaları sonrasında kayıplarını geri aldı. Sektörler arasında bankacılık endeksi %0.68 değer kaybetti. Haftanın son işlem gününde yurt içi piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt dışı piyasalarda ABD istihdam verileri takip edilecek.

 

 

USDTRY…Yıllık Enflasyon %14.03’e Yükseldi… Tüketici enflasyonu verisinin ardından yükseliş görülen Dolar TL kurunda, TL Dolar karşısındaki kayıplarını geri almayı başardı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi Mart ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Yurt içi veri gündemi haftanın son işlem gününde sakin geçecek. Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys’in Türkiye hakkında değerlendirmede bulunması bekleniyor. Haftanın son işlem günü öncesinde Dolar TL kurunda sınırlı bir yükseliş var.

 

 

EURTRY… Yeni İşlem Gününde Alıcılı Bir Görünüm Sergiliyor… Dün tüketici enflasyonu verisinin beklentilerden fazla gelmesi sonrasında değer kaybeden TL varlıklar, Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıklamalarıyla birlikte kayıplarını geri aldı. Euro TL kuru yeni işlem gününde alıcı bir görünüm sergiliyor. Sabah saatlerinde 9.50 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… Tarım Dışı İstihdam Verisi Takip Edilecek… ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde Euro Dolar paritesi 1.2150 seviyelerine yakın işlem görüyor. ABD’de tarım dışı istihdamın geride kalan ayda 496 bin kişi artış göstermesi bekleniyor.

 

 

XAUUSD… Haftayı Artıda Tamamlama Hazırlığında… Ons altın 3 haftalık kayıp serisinin ardından bu haftayı kazançla tamamlamaya hazırlanıyor. Aşı gelişmeleri konusundaki gündemin yerini ekonomik toparlanmaya yönelik endişelere bırakması ve ABD’de mali teşvik paketi beklentilerinin artması altın fiyatlarına bu hafta destek oldu.

 

 

GAUTRY462 TL Seviyelerinde… Altının ons fiyatındaki yükseliş ve Dolar TL kurundaki hareketlenmeden destek bulan gram altın 468 TL seviyelerine kadar yükseldikten sonra kalıcı olamayarak 462 TL seviyeleri geriledi. Ons fiyatındaki yükselişe rağmen TL’nin Dolar karşısında güçlenmesi gram altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı yaratıyor.

 

 

BRENT…Mart Ayından Bu Yana En Yüksek Seviyeyi Gördü… OPEC+ toplantısında Ocak ayında günlük 500 bin varil üretim ve her ay bakanların toplanarak bir sonraki adımın ne olacağını tartışması kararı çıktı. Petrol talebine yönelik belirsizliğin devam ettiği koşullarda, toplantı sıklığının artırılarak istişare yoluyla üretimin planlamasını piyasalar olumlu karşıladı. Brent petrolün varil fiyatı 50 $’a yaklaşarak Mart ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

 

 

SP500…Yön Arayışı Devam Ediyor… ABD’de endeksler aşı konusundaki gelişmeler ve ekonomideki toparlanma endişelerinin gölgesinde karışık bir görünüm sergiliyor. Tarım dışı istihdam verisinin takip edileceği haftanın son işlem gününde S&P500 endeksi vadeli piyasalarda yatay bir görünüm sergiliyor.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder