İller

3 Aralık 2020 Perşembe

Tezman Holding, Seljel Jelatin’de Alman Gelita AG ile ortaklığa gitti


Türk sanayinin öncü kuruluşlarından Tezman Holding, 1961 yılında kurduğu ve bugün Türkiye’nin ilk gıda jelatini üreticisi olan Balıkesir Gönen’de kurulu Seljel’in yüzde 65 hissesini, yönetimi Tezman Holding’de kalmak şartıyla, jelatin üreticiliğinde küresel lider konumundaki Alman GELITA AG’ye sattı. Böylece, Avrupa’da tanınan ve takip edilen bir marka olan Seljel, GELITA AG’nin uluslararası dağıtım ağı ile Uzakdoğu pazarına da giriyor.

Tezman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tezman, “Bu ortaklık sayesinde hem küresel anlamda güçlü bir markayla iş birliği yaptık, hem de dağıtım ağımızı genişletmiş olduk. Sayemizde GELITA AG, satın aldığı ürünlerde Helal sertifikası arayan Arap ülkeleri ve Asya’daki Müslüman ülke pazarlarına girmiş olacak” derken, GELITA AG'nin CEO'su Franz Josef Konert, “Yaptığımız anlaşmadan memnunuz. SelJel markasının GELITA'ya katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Tüm ürünleri Helal statüsüne sahip ve bu ürünler bizim artan talebi karşılamamıza yardımcı olacak" diyor.

Sel Sanayi Ürünleri Ticaret ve Pazarlama A.Ş, bugünkü unvanı ile Seljel Jelatin Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tezman Holding tarafından 1961 yılında sığır derilerinden tutkal/teknik jelatin üreticisi olarak kuruldu. Kısa sürede Avrupa’nın en büyük teknik jelatin üreticisi haline geldi. 2010 yılında, yarım asrı aşkın süredir kolajende edindiği tecrübe ve know-how ile, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sığır derilerinden helal SelJel Gıda Jelatini’ni üretti.

Geçmişindeki başarıları devam ettiren Sel Sanayi bu kez yine bir ilke imza atarak, sağlık ve güzellik için gıda takviyesi olarak kullanılan Türkiye’nin ilk hidrolize kolajen peptidi CollaSel’i Edirne Havsa fabrikasında üretmeye başladı. Tezman Holding kolajen yatırımlarına Sel Sanayi ile devam edecektir.

 


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder