İller

26 Ocak 2021 Salı

BİST100 endeksi


Avrupa ve ABD başta olmak üzere coronavirüs salgınında vaka artışı ile ABD’de 1,9 trilyonluk teşvik paketinin ise bu ay geçmesi beklenirken, Senato yetkililerinden Mart ayı ortasının işaret edilmesi Pazartesi günü piyasaların geri çekilmesine neden oldu. Asya piyasalarındaki ve ABD vadelilerindeki negatiflik ile BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,28 oranında düşüşle 1.536 seviyesinden başlangıç yaptı. Açışının ardından endekste sert satışlar hakimdi ve endeks 1.516 seviyesini test etti. Dünya Bankası’nın Türkiye’deki OSB’lere yeşil altyapı ve temel altyapı projeleri için 300 milyon dolarlık destek projesi başlattığı haberi ile endekse alımlar geldi. Özellikle b ankacılık endeksinde hafif alıcılı seyre geçmesi ile endeks kayıplarında toparlanma görüldü. Öğle saatlerinin ardından toparlanmanın hızlanmasıyla BİST100 endeksi günü % 0,27 oranında azalışla 1.536 seviyesinden tamamladı. Finansal kiralama faktöring sektörü payları % 2,13 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları % 2,39 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.550 - 1.565 - 1.582 direnç seviyeleri olarak takip edilecekken, 1.519 - 1.502 - 1.487 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

Küresel piyasalar bugün FED’den gelecek faiz kararına odaklanacak. Ancak coronavirüs pandemisiyle ile mücadele kapsamında güçlü adımlar attığı için Fed’in ise bu haftaki toplantısında para politikasına ilişkin yeni bir adım atması beklenmiyor.

Dolar / TL ise bu haftaya 7,41 seviyesinde başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maliye politikasının işleyişi ve para politikası ile uyumlulukla fiyat istikrarını sağlama hedefli bir strateji izleneceğini yinelemesi sonrasında TOBB, TÜSİAD,MÜSİAD ve TESK’ten ortak açıklama geldi. Açıklamada Türkiye’nin tacir, sanayici ve esnaflarını temsil eden TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD olarak, küresel tedarik zincirlerinde ciddi aksamaların yaşandığı Covid – 19 pandemisi sonrası normalleşme sürecinde, ekonomik büyüme ve istihdam için Türkiye’nin birinci önceliğinin fiyat istikrarı olduğuna inanıyoruz.’’ vurgusu yapıldı. Kurda küresel risk iştahına yurt içi beklentilerin de eklenmesiyle kurda düşüş sürüyor. Direnç seviyeleri olarak 7,40 – 7,55 takip edilecekken, destek olarak 7,30 – 7,24 seviyeleri izlenecek.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder