İller

21 Ocak 2021 Perşembe

Küresel çapta öncü PMI rakamları, yurt içinde S&P değerlendirmesi izlenecek


Piyasa Gündemi

TCMB dünkü toplantısında beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Karar metninde yer alan güçlü ifadeler sıkı duruşun korunacağına ilişkin beklentileri ve TL’yi destekledi. ABD Başkanı Biden’ın atacağı adımlar piyasalar tarafından izlenirken, salgın kaynaklı endişeler aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ediyor. Bugün küresel çapta öncü PMI rakamları ile yurt içinde S&P’nin not değerlendirmesi takip edilecek. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek
•    17:45 ABD – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Önceki gün teşvik paketi beklentilerinin güç kazanmasına bağlı olarak yükselişlerin izlendiği küresel hisse piyasalarında salgın kaynaklı endişeler risk ve baskı unsuru olmaya devam ediyor. Güne yükselişle başlayan BIST-100 Endeksi son dönemde güçlü yükseliş kaydeden sektörlerdeki düzeltme hareketi nedeniyle günü %1,13’lük kayıpla 1.151,57 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,36– 7,37 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,37’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 son günlerdeki kararız görünümün ardından dün satıcılı bir seyir izledi. Güne pozitif başlayan endeks açılıştan sonra yukarı gitmekte zorlandı ve günün ikinci bölümünde gelen satışlarla günün en düşük seviyesinden kaparak negatif bir görünüm oluşturdu. Son iki buçuk aydır devam eden ve geçtiğimiz hafta da test edilen yükselen trendimiz bugün itibari ile 1.538 seviyesinde bulunuyor. Bu trendin altına sarkılması teknik görünümün daha da bozulmasına neden olacaktır. Buranın altında olacak bir kapanış gelecek hafta için de negatif  bir işaret oluşturacaktır. Yukarıda ise son dönemde görülen zirveler güçlü dirençler olmaya başladı. Bu kapsamda son zirvelerin bulunduğu 1.568 ve 1.582 izlediğimiz güçlü direnç seviyeleri olacak. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder