İller

19 Ocak 2021 Salı

Yellen'ın konuşması izlenirken, salgın kaynaklı endişeler önemini koruyor


Piyasa Gündemi

Vaka ve kayıp sayılarında devam eden artış salgın kaynaklı endişeleri ön planda tutarken, salgın kaynaklı gelişmeler ve sıkı tedbirlerin ekonomik yansımaları önemini koruyor. ABD'nin Hazine Bakanı adayı Janet Yellen, ABD’nin zayıf dolar hedeflememesi ve doların değerinin piyasa tarafından belirlenmesi gerektiği ile koronavirüsün neden olduğu krizle mücadele edebilmek için daha fazla miktarda devlet harcamasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Almanya – ÜFE Önem: Orta
•    13:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD'nin Hazine Bakanı adayı Janet Yellen'ın dünkü konuşması öncesinde teşvik paketine ilişkin destek vurgusu beklentisiyle küresel hisse piyasalarını bir miktar desteklerken, salgın kaynaklı endişeler risk oluşturuyor. Haftaya güçlü bir yükselişle başlayan BIST-100 Endeksi dün de olumlu seyrini sürdürdü ve günü %0,53’lük yükselişle 1.565,01 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın karışık bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında da karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yatay açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,44 – 7,45 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 7,46’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de önceki günkü sert yükselişin ardından dün güne boşluk bırakarak yükselişle başlandı ancak sonrasında hareket sınırlı kaldı. Endeks günü artıda ancak açılış fiyatının altında tamamladı. Dün de bahsettiğimiz gibi hafta başında yaşanan sert yükselişin hacim ile desteklenememiş olması bu harekete temkinli yaklaşmamıza neden oluyor. Buna karşın sıklıkla bahsettiğimiz son dönemde oluşan yukarı yönlü trend korunduğu sürece geri çekilmelere de aynı ölçüde temkinli yaklaşıyoruz. Bugün itibari ile bu trend 1.524 seviyesinde bulunuyor. Öncesinde ise ara destek olarak 1.545 seviyesini izleyeceğiz. Yukarıda ise dün görülen 1.578’deki tarihi zirve gün içi izleyeceğimiz ilk direnç noktası olacak. Buranın üzerinde kapanış olasılığı alımları hızlandırabilir.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder