İller

2 Şubat 2021 Salı

Küresel risk iştahı dün toparlanma kaydetti


Piyasa Gündemi

ABD’de Cumhuriyetçilerden 600 milyar dolarlık destek paketi önerisi gelirken, teşvik paketine ilişkin gelişmeler ve haber akışları piyasaların yakın takibinde yer alıyor. Aşı tedariki ile ilgili sıkıntıların ardından AstraZeneca’nın AB'ye 9 milyon ilave aşı sağlayacağı dün açıklandı. Aşılama çalışmaları ve tedarik konusu, salgın kaynaklı endişeler ve sıkı tedbirlerin ekonomik görünüm üzerindeki etkileri ana gündemi oluşturmaya ve fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    13:00 Euro Bölgesi – GYSH 2020/4Ç Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişeler ve aşı tedariki konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle ocak ayının son haftasında kayıpların yaşandığı küresel hisse piyasaları şubat ayının ilk gününde yukarı yönlü bir seyir kaydetti. Yurt dışındaki toparlanma ve TL’deki değer kazanımlarının katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %1,29’luk yükselişle 1.492,45 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,18 – 7,19 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,18’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz haftaki satıcılı görünümün ardından BIST 100 haftaya küresel piyasalardaki görünümle birlikte alıcılı bir başlangıç yaptı. Bugüne de yükselişle başlamasını beklediğimiz endekste 1.525 izleyeceğimiz ilk güçlü direnç konumunda olup, burası geçilemediği ve üzerinde kapanışlar görülemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz hafta 50 günlük ortalamadan başlayan tepki alımlarına karşın günlük grafiklerde teknik göstergeler aşağı yönlü seyir devam ediyor. Olası bir aşağı yönlü harekette izleyeceğimiz ilk ara destek 1.485 olacak. Buranın altında 1.465 ve devamında geçtiğimiz haftanın dip seviyesi de olan 1.431 en kritik destekler olacak.  

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder