İller

1 Şubat 2021 Pazartesi

Piyasaların yönü


BIST100… Geçen Haftanın Yaralarını Sarma Çabasında… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi geçtiğimiz haftaki %4.5 değer kaybının ardından yeni haftaya artıda başladı. Global hisse senedi piyasalarında geçen haftaki satışların tepki alımlarıyla karşılandığı görüldü. Gün boyunca alıcılı bir görünüm sergileyen BIST100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %1.29 yükselişle 1,492 puandan tamamladı. ABD ve Avrupa endeks vadelileri yeni işlem gününde artı bölgede seyrediyor. Global hisse senedi piyasalarındaki risk iştahının devamı olarak endeksin güne artıda başlaması beklenebilir. Her ne kadar yurt içi ve yurt dışı piyasalar açısından zayıf görünümün geride kaldığını söylemek zor olsa da TCMB’nin enflasyon konusundaki kararlı duruşu, TL varlıklara destek olmaya devam etmesi beklenebilir.

 

 

Şirket Haberleri…TSKB…TSKB 4Ç20’de 198 milyon TL’lik piyasa beklentisinin üzerinde 207 milyon TL net kar açıkladı. Geçen senenin aynı döneminde 204 milyon TL net kar açıklamıştı.

 

 

USDTRY…TL Dolar Karşısında Güç Kazanmaya Devam Etti… TCMB başkanı Naci Ağbal’ın enflasyon ve sıkı para politikası konusundaki kararlığının yanı sıra IMF’in Türkiye ekonomisine ilişkin 2021 büyüme tahminleri, TL varlıklar açısından pozitif gelişmeler olarak takip ediliyor. Dolar TL kuru dün gün içerisinde 7.17 seviyelerine kadar geri çekilirken, diğer gelişen piyasa ülkelerinden olumlu ayrıştı. Yeni günün ilk saatlerinde yataya yakın bir görünüm sergileyen Dolar TL kuru 7.18 seviyelerinde işlem görüyor. TÜİK’in yarın açıklayacağı Ocak ayı tüketici enflasyonu verisi bu haftanın gündeminde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

 

 

EURTRY…TL Varlıklar Güçlü Bir Görünüm Sergiliyor… TCMB’nin sıkı para politikası duruşundaki kararlılık mesajları ve global piyasalarda risk iştahındaki toparlanmayla birlikte TL‘nin majör para birimlerine karşı güç kazandığını görüyoruz. Euro TL kuru dün 8.63 seviyelerine kadar geriledikten sonra, yeni işlem gününün ilk saatlerinde yataya yakın bir hareketle 8.68 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… Euro Bölgesi PMI Verileri Zayıf Kalmaya Devam Etti… Euro Bölgesi büyüme verisi öncesinde parite 1.21 seviyesinin altında kaldı. Euro Dolar paritesi 1.2135 seviyesinin altına sarktıktan sonra geri çekilme hız kazandı ve 1.2070 seviyesindeki desteğin altına geriledi. Yeni işlem gününde 1.2070 seviyesini yukarı yönlü test eden parite bu seviyenin üzerinde kalıcı olmayı başaramazsa aşağı yönlü çekilmenin devam etmesi beklenebilir.

 

 

XAUUSD…1,871 $ Seviyesinden Geri Çekildi… Altının ons fiyatı haftanın ilk iş günündeki değerli maden rallisine eşlik ederken, 1,871 $ seviyelerinde geri çekildi. ABD’de bazı Cumhuriyetçi senatörler Biden’a teşvik paketinin boyutunun küçültülmesi çağrısında bulundu. Altının ons fiyatı yeni işlem gününde dolardaki güç kazancına bağlı olarak zayıf bir görünüm sergiliyor.

 

 

GAUTRY… TL’deki Güçlenmeye Bağlı Olarak Son 6 Ayın En Düşük Seviyelerinde… Gram altın TL’deki güçlenmeyle birlikte 427 TL’ye geriledi.

Ons fiyatındaki toparlanmanın yavaşlamasıyla birlikte gram altın fiyatlarındaki zayıf görünüm devam ediyor.

 

 

BRENT… Son 1 Yılın Zirvesine Yöneldi… Brent petrol risk iştahındaki artışa bağlı olarak 56 $ seviyelerine kadar yükselerek son 1 yılın zirvesini test ediyor. Suudi Arabistan’ın üretim kesintileri ve risk iştahındaki toparlanma petrol fiyatlarına yükseliş açısından alan yaratıyor. ABD’de vaka sayılarındaki azalma yeni haftada talep görünümünün U şeklinde toparlanmasına neden oldu.

 

 

S&P500…ABD Endeksleri Yeni Haftaya Artıda Başladı… ABD endeksleri yeni haftanın ilk işlem gününde pozitif bir seyir izlerken, S&P500 endeksi %1.57 değer kazancıyla 3,753 puana yükseldi. Son haftalarda bazı hisselerin fiyatlarında görülen aşırı oynaklık yeni haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Diğer taraftan Covid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik mali teşvik konusundaki gelişmeler takip ediliyor. Bazı Cumhuriyetçiler mali teşvik paketinin boyutunun düşürülmesi konusunda ABD Başkanı Biden’a çağrıda bulunurken, 618 milyar dolar tutarında bir destek paketi önerisinde bulundular. ABD Başkanı Biden mali teşvik paketi konusunda öneride bulunan 10 Cumhuriyetçi Senatör ile bir görüşme gerçekleştirmesi beklen bekleniyor.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder