İller

1 Şubat 2021 Pazartesi

Şirket haberleri


ADESE – Şirket bağlı ortaklıkları Konestaş Konya Gıda ve Aden Dijital’in, ADESE çatısı altında birleşmesine karar verilmesi kapsamında Birleşme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

AKGRT – Şirketin bir önceki yıla göre 2021 yılında Prim Üretimi büyüme beklentisinin %15 – %25 aralığında, Net Kar büyüme beklentisinin ise %10 – %20 aralığında belirlendiği açıklandı.

BTCIM – Borsa tarafından şirket paylarına 30 Nisan’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı, brüt takas tedbiri, emir toplama aşamalarında denge bilgisi yayının kısıtlanması, emir değiştirme tedbiri ve piyasa emri ile piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması tedbirleri getirildi.

BNTAS – Medyada yer alan Şirketin yabancı ortak alımı veya satışı konusunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

DERAS – Şirketin %45 iştiraki konumunda bulunan Toprak Yenilebilinir Enerji aracılığıyla Fortuna 3-4-5-6-7-8 Enerji A.Ş'nin (Her biri 1 MWe-1,17MWp kapasiteli toplam 6 şirket) 6,7 milyon dolara satın alınmasına karar verildiği açıklandı.

DGGYO – Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, Gebze Center AVM'de kapatılan eğlence alanlarından kapalı kalınan dönemlere istinaden kira alınmamasına, Gebze Center AVM'de  sadece paket servisi/gel-al hizmeti veren yeme-içme kiracılarından sözleşmede yazan ciro oranları üzerinden ciro kirası alınmasına, paket servisi hizmeti veremeyen yeme – içme kiracılarından ise kira alınmamasına, bunlar dışında kalan tüm kiracılardan ise Ocak ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden %50 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

EKGYO – Medyada yer alan Şirketin Katar ile dev projeye imza attığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

EPLAS – Şirketin, VAKBN’nin ihalesine katıldığı ve en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanması kapsamında, tapu devrinin gerçekleştiği,  taşınmaz ve makinelere ait mülkiyetin Şirkete geçtiği açıklandı.

ETILR – Şirketin Çanakkale Biga Şubesi için imzalanan Franchise Sözleşmesinin, şube işletmecisinin franchise sözleşmesinden kaynaklanan yükümlülükleri ihlal etmesi nedeniyle feshedildiği açıklandı.

ENKAI - Şirketin Tataristan’da Siemens ile konsorsiyum olarak yapımına devam etmekte olduğu Nizhnekamsk 495 MW Kombine Çevrim Santrali Projesinin 31 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 7 milyon insan-saati / 1.087 günü kayıp günlü kaza olmadan tamamladığı medyada yer aldı.

FLAP – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun 5,0 milyon TL’lik kısmının banka kredi borcu ödemelerimde, 40 milyon TL’sinin yeni yatırımlarda, 17,2 milyon TL’sinin ise işletme sermayesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

GSRAY –

Futbolcu Gedson Carvalho Fernandes’in yarım sezonluk kiralandığı, futbolcunun kulübüne kiralama ücreti olarak 500.000 euro, futbolcuya ise 650.000 euro ücret ödeneceği açıklandı.

Futbolcu DeAndre Yedlin’in ile 2,5 yıllık sözleşme imzalandığı, futbolcuya 2,5 yılda 2,5 milyon euro ücret ödeneceği açıklandı.

Futbolcu Mostafa Mohamed’in 1,5 yıllığına kiralandığı, futbolcunun kulübüne kiralama ücreti olarak 2 milyon dolar, futbolcuya ise 1,1 milyon dolar ücret ödeneceği açıklandı.

Futbolcusu Emin Bayram’ın yarım sezonluk Boluspor’a kiralandığı açıklandı.

Futbolcusu Erencan Yardımcı’nın 4,2 milyon TL’ye Eyüpspor’a transfer edildiği açıklandı.

Ahmet Özdoğan tarafından,  2020 yılında gerçekleştirilen yıllık olağan genel kurul toplantı gündeminin 14 üncü maddesinde yer alan ve  Şirketin finansal yeniden yapılandırılması hakkında yönetim kuruluna yetki verilmesine ilişkin olarak alınan  genel kurul kararının iptali ve 14. Maddenin uygulanmasının tedbiren durdurulması için iptal davası açıldığı belirtildi.

HLGYO – Şirket portföyünde yer alan Erzurum Palandöken’deki 2 arsanın toplam 9,8 milyon TL’ye satıldığı açıklandı.

ITTFH – Şirket bağlı ortaklıkları Big Planlama, Afen Enerji ve Erpa Enerji’nin, ITTFH çatısı altında birleşmesine karar verilmesi kapsamında Birleşme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

ISMEN – 58 gün vadeli 150 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

KARSN –

Şirketin, Adastec iş birliğinde geliştirilen ve Şirketin kendi markasıyla pazara sunulacak olan, %100 elektrikli ve sürücüsüz otobüsü Otonom Atak Electric'in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte tanıtıldığı açıklandı.

Şirketin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu otobüs ihalesine, şirketin 70 adet solo (en az 12 metre) ve 30 adet körüklü (en az 18 metre) CNG yakıtlı otobüsler için verdiği teklifinin ekonomik açıdan en avantajlı teklif olduğunun açıklanması kapsamında, ihaleye ilişkin olarak ihale katılımcısı bir Şirketin Kamu İhale Kurumu'na (KİK) itirazen şikayet başvurusunda bulunması üzerine, KİK tarafından yapılan inceleme sonucunda, itiraza konu olan mevzuata aykırılıkların düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte olduğuna ve söz konusu aykırılıkların mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerektiğine karar verildiği, Şirket tarafından söz konusu KİK kararına karşı yürütmeyi durdurma talepli olarak iptal davası açıldığı belirtildi.

KATMR – Şirketin farklı zırhlı araç segmentlerinde yer alan 39,4 milyon euro tutarında yurtdışı kaynaklı sipariş aldığı, teslimatların 2022 yılı sonuna kadar yapılacağı açıklandı.

KRDMA & KRDMB & KRDMD – Şirketin 2020 yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan 3 numaralı kararın yürütmesinin geri bırakılması ve iptali için Kaptan Demir Çelik Endüstrisi tarafından Şirket aleyhine dava açıldığı açıklandı.

MAALT – VBTS kapsamında şirket paylarına 16 Şubat’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.

MGROS – Şirketin Kuzey Makedonya’daki bağlı ortaklığı Ramstore Makedonya’nın %99 pay sahibi olan Ramstore Bulgaristan’ın %100’lük payının City Plaza Doo’ya satışı için görüşmelere başlandığı, alıcı ile şirket arasında satışa ilişkin ön sözleşme imzalandığı açıklandı.

RTALB – Şirket tarafından geliştirilen ve Covid-19 pandemisinin moleküler tanı metotlarından birisi olan Antijen tabanlı tanı kitlerinin Cirrus ve Max-Sure Covid-19 Antijen Test kitlerinin çalışmalarının tamamlanarak Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ÜTS’ye kaydının gerçekleştirildiği açıklandı.

SAYAS – Cumhurbaşkanı Tarafından Rüzgar Enerjisinde Yerli Aksam Kullanımına Getirilen Destek kapsamında, yerli aksam kullanımına desteğin sürdürülmesinin Şirketin faaliyet gösterdiği rüzgar enerji endüstrisi ekipmanları sektörü açısından faydalı olduğunun değerlendirildiği açıklandı.

SEKFK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 100 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

SEKUR – Borsa tarafından şirket paylarına 30 Nisan’a açığa satış, kredili işlem yasağı, emir toplama aşamalarında denge bilgisi yayının kısıtlanması, emir değiştirme tedbiri ve piyasa emri ile piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması tedbirleri getirilirken, brüt takas tedbiri de 30 Nisan’a kadar uzatıldı.

SNKRN – Şirket bağlı ortaklığı Senkron Bina Teknolojileri ile Çekino Savunma arasında, kapalı devre TV sistemi projesinde kullanılması amacıyla, Video Analiz Yazılımının  satışı işlerine dair 2. ticari sözleşmenin 3,8 milyon TL bedel üzerinden imzalandığı, işin tamamlanma süresinin 3 ay olduğu açıklandı.

TACTR – Borsa tarafından şirket paylarına 30 Nisan’a kadar internet emir yasağı, emir değiştirme tedbiri ve piyasa emri ile piyasadan limite emir geçişinin kısıtlanması tedbirleri getirildi.

THYAO – Şirketin İsrail seferlerini durdurma kararını 7 Şubat'a kadar uzattığı medyada yer aldı.

TUCLK – Şirketin ana hissedarı Nersan Endüstri Yatırımları tarafından geleceğe yönelik yatırımlar kapsamında değerlendirilmek üzere Yalova İmes Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 30.000 m² arsayı 18 milyon TL'ye satın aldığı açıklandı.

VERUS – Şirketin %40,75 iştiraki Aldem Çelik'nin halka arz işlemleri kapsamında Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla SPK’ya ön izin başvurusu yapıldığı açıklandı.

YAPRK – Şirkette bulunan hayvan barınaklarının bir bölümünün çatılarına 434 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulması amacıyla, YP Enerji ile anlaşmaya varıldığı, üretilecek elektrik, yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık %35'ini karşılayacağı, yatırımın maliyetinin 207.000 dolar olup, işin tahmini bitiş süresinin 3 ay olduğu açıklandı.

YGYO – Şirketin iştiraki Zincir Yapı’nın sermayesinin %459,62 oranında, 386,6 milyon TL TL artırılarak, 470,7 milyon TL’ye çıkarıldığı, 656 sermaye artırımının, şirket ortaklarının alacaklarına mahsuben gerçekleştirildiği açıklandı.

YKSLN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 152,5 milyon TL’den 600 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

MPARK – Schroders Plc tarafından 23,28 TL fiyattan 267.058 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,10’a yükseldi.

PKENT – Nurullah Ercan tarafından 1.450 – 1.526,60 TL fiyat aralığından 12.175 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %89,84’e geriledi.

SKBNK – Şekerbank Munzam Vakfı tarafından Şeker Sigorta,2ya ait 2.572.990 adet pay satın alındı.

TSGYO – Yatırım Finansman tarafından 5,67 – 5,85 TL fiyat aralığından 183.333 adet pay satıldı.

UTPYA – Ahmet Topaloğlu tarafından 25.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,96’ya geriledi.

ALMAD – Şirket sermayesinin 105 milyon TL’den %147,62 oranında bedelli olarak 155 milyon TL nakden artışla 260 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

Bugün Genel Kurulu Olan Şirket: AGHOL, MARKA, ULUUN

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder