İller

17 Mart 2021 Çarşamba

BAŞKAN SAYGI’NIN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI


Bozkır Belediye Başkanımız Sadettin Saygı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Saygı mesajında şu ifadelere yer verdi. "Aziz Türk Milleti ve Şanlı Türk Ordumuz büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatanına duyduğu sevgi ve inançla 106.yıl önce Çanakkale'de destan yazmıştır. Anadolu topraklarının Türk Milletine ait olduğunun nişanesi 1071 Malazgirt Zaferi ile başlayan ve Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını dünya devletlerine haykıran Çanakkale Zaferi bir destan olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır.

Aziz milletimiz yokluk içinde yetersiz mühimmat ile kendisinden sayıca üstün düşman kuvvetlerine karşı koymuştur. Bu destan tüm dünyaya Türk Milleti için söz konusunu vatan ise gerisi teferruattır bilincinde olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır. Bugün yaşamımızı sürdürdüğümüz bu vatan toprakları ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 106. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilerek 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder