İller

19 Nisan 2021 Pazartesi

Şirket haberleri


ADESE – Şirket ile Aydın Yatırım arasında mülkiyeti ADESE’ye ait olan Konya Karatay’da yer alan 22.191 m 2 ’lik arsa üzerinde " Kat / Arsa Payı Devri Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi" imzalandığı açıklandı.


ANHYT – Ocak – Mart döneminde prim üretimi %57,6 azalışla 393,8 milyon TL’ye geriledi.


ANELE – Proje büyüklüğü 76,5 milyon TL olan TOGG Gemlik Kampüs projesi gövde üretim ve montaj tesisleri elektrik işlerinin yapılmasına yönelik olarak sözleşme görüşmelerinin tamamlandığı, proje işvereni Yapı Merkezi İnşaat ile sözleşme imzalandığı açıklandı.


AYDEM – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün, yarın, Çarşamba ve Perşembe  günleri toplanacak.


AYGAZ – 500 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.


BERA – Şirketin grup şirketlerinden MPG ile Savunma Sanayi Başkanlığı arasında,8X8 Tekerlekli Kurtarıcı Aracın, yurtiçi geliştirme modeliyle tedarikine yönelik 38,5 milyon euro bedelli sözleşme imzalandığı açıklandığı, teslimatların 2 yıl içerisinde yapılacağı açıklandı.


BIOEN – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün, yarın ve Çarşamba toplanacak.


BOSSA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 135 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.


CANTE – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler Çarşamba ve Perşembe toplanacak.


CEMAS – Sermaye artırımından elde edilen fon ile tamburlu temizleme makinasının İtalyan OMSG şirketinden satın alınması için  sözleşme imzalandığı açıklandı.


ESEN – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji’nin halka arzı için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.


EKGYO – Şirket projelerinden Nidapark Küçükyalı’nın 2 bloğunun Kısmi Geçici Kabul Tutanağı’nın onaylandığı açıkalndı.


ERSU – 2013 yılında kamuya açıklanan vergi aslı ve cezasının iptaline ilişkin dosyalarda verilen aleyhe mahkeme kararları üzerine,  cezanın ödenmesi sonrasında, cezanın faizi ile birlikte şirkete iadesi için yapılan başvuru sonucunda  tutarın nakit ve mahsuben tahsil edildiği, faiz talebinin reddedilmesinin ardından, faizlerin talebine yönelik açılan davada 2,8 milyon TL işletilecek tecil faizinin şirkete ödenmesine istinaf yolu açık olmak üzere karar verildiği açıklandı.


FLAP - Yargılama süreci devam eden, CNR Uluslararası Fuarcılık’tan alınacak  822.563 euro alacak ile ilgili olarak, 2019 yılında açılan davada CNR Uluslararası Fuarcılık aleyhine karar verildiği ve alacağın tahsil edilememesi üzerine icra takibi başlatıldığı, haciz müzekkereleri düzenlendiği ve borçlu adına tescilli markalarının satışları için işlemlerin başlatıldığı açıklanırken, icra takibine ilişkin borçlu tarafından bir ödeme yapılmadığından CNR Uluslararası Fuarcılık aleyhine iflas davası açıldığı belirtildi.

FENER – VBTS kapsamında şirket paylarına 3 Mayıs’a kadar brüt takas tedbiri getirildi.


IEYHO – Şirketin bağlı ortaklığı Işıklar Coin'in yürüttüğü ikincil coin arzının sonlandırıldığı ve 1.288.212 adet isikc satıldığı açıklandı.


INFO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da da onaylandı.


ISGYO – 3 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.


JANTS & TSGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 3 Mayıs’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST – 50 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış


KARTN – Kocaeli Kullar’da yer alan 1969 yılından beri faaliyet gösteren Fabrika Tesisinin, sicil mevzuatı gereğince şube olarak tescil ettirilmesine ve   şube unvanının "Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kocaeli Fabrika Şubesi" olarak belirlenmesine karar verildiği açıklandı.


KRTEK – Sermayesine %40 oranında iştirak edilen 100.000 TL sermayeli gayri faal durumda bulunan Molu Dış Ticaret’in kapanma sürecine girdiği açıklandı.


NUGYO – Şirket portföyünde yer alan Nurol Life projesinde bulunan D Ofis bloğunun satışı ile ilgili potansiyel alıcı ile görüşmelere başlandığı açıklandı.


OZKGY – Şirketin Aydın Didim’deki turizm tahsisli gayrimenkule ilişkin olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemlerinin tamamlandığı,  49 yıllık üst hakkının şirket adına tapu siciline şerh edildiği açıklandı.


QNBFB – 89 gün vadeli 83 milyon TL ve 182 gün vadeli 550,6 milyon TL tutarlarında bono ihraç edildi.


PENGD – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı.


RTALB – Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından SARS-Cov-2 (2019-nCov) RT-q PCR tanı kitinin temini kapsamında yapılan Sağlık Market Tıbbı Malzeme Çerçeve Anlaşması kapsamında şirkete 1.800.000 adet ürün siparişi verildiği açıklandı.


SEKFK – Şirketin JCR Avrasya ile arasında imzalanan Kredi Derecelendirme Sözleşmesinin iptal edildiği açıklandı.


SNGYO – Şirkete ait, İstanbul Ümraniye’deki 22.965,43 m 2 alanlı arsa için Anadolu Sinerji İnşaat ile Düzenlenme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat ve Hasılat Paylaşım Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
TMPOL – 1 yıl süreli Yönetici Sorumluluk Sigortası yaptırıldığı açıklandı.


ULAS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 150 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.
YUNSA – 19 – 22 Nisan arasında bazı üretim bölümlerinde pandemi nedeniyle kısmi duruş planlandığı açıklandı.


YKBNK – 168 gün vadeli 488,9 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

KRDMA & KRDMD – Yolbulan Demir Sanayi tarafından 6,32 – 6,45 TL fiyat aralığından 180.000 adet KRDMA, 7,62 TL fiyattan 117.669 adet KRDMD payı satıldığı açıklandı.


KRDMD – Yolbulanlar Nakliyat tarafından 7,55 – 7,70 TL fiyat aralığından 1.400.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,93’e geriledi.


METRO & AVGYO – AVGYO tarafından 2,05 – 2,10 TL fiyat aralığından 1.405.917 adet METRO payı alınırken, AVGYO’nun METRO’daki payı %2,30’a yükseldi.

INFO – Şirket sermayesinin 100 milyon TL’den %38,10 oranında bedelsiz olarak 38,1 milyon TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da onaylandı.


IZMDC – Şirket sermayesinin 375 milyon TL’den %300 oranında bedelli olarak 1,12 milyar TL nakden artışla 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 2.488.476 adet pay Salı ve Çarşamba Borsa Birincil Piyasa’dan satılacak.


VAKFN – Şirket sermayesinin 200 milyon TL’den %25 olarak bedelsiz olarak 50 milyon TL kar payından artışla 250 milyon TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da onaylandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder