İller

26 Mayıs 2021 Çarşamba

Bozkır Tahini Ulusal Bir Marka Oldu


Asırlardır taş değirmende geleneksel yöntemlerle üretilen Bozkır Tahini, Bozkır Belediyesinin 2019 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı başvuru dosyası neticelenerek coğrafi işaret alarak tescillendi.

Bozkır Tahini'nin Coğrafi İşaret alarak ulusal bir marka olarak tescillendiğinin müjdesini veren Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, bundan sonraki hedeflerinin Bozkır Tahini'ni dünyaya açarak hem Bozkır'ı hem de Bozkır Tahini'ni dünya çapında bir marka haline getireceklerini söyledi.

Bozkır Tahini'nin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret alması için 2 yıldır büyük uğraş verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, "23.07.2019 tarihinde Bozkır Belediye Başkanlığı olarak Bozkır Tahininin coğrafi işaret alması amacıyla gerekli dosyalarımızı hazırlayıp resmi başvuruda bulunarak süreci başlatmıştık. 2 yıl boyunca başlattığımız süreci verimli kullanarak biran önce Bozkır Tahini'mizin coğrafi işaret ile tescil edilmesi için yoğun bir çaba harcadık. Bu süreçte Bozkır Kaymakamlığımız, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte "Bozkır" ortak paydasında buluşarak süreci birlikte yöneterek Bozkır Tahinimizi Coğrafi İşaret ile birlikte ilçemize kazandırdık. 

Tüm bu süreç devam ederken yine Bozkır Tahinimizin yerelde daha fazla yaygınlaşması amacıyla tahinciler çarşımızı da yenileyerek yeni yüzüne kavuşturduk. Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam ederek Bozkır Tahinimizin dünya çapında bir marka değerini alması için hep birlikte çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Bozkır Tahinimize kazandırdığımız Coğrafi İşaretin hayırlı olmasını diliyor, Bozkır Tahini üreterek yerelde ve ulusalda Bozkır Tahininin yöresel bir marka değeri olarak kazandırılmasında büyük emeği bulunan tüm Bozkır Tahini üreticisi hemşehrilerimize, süreci başından sonuna kadar takip edip sürecin başarıyla neticelenmesinde emeği geçen personellerime, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve Bozkır Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder