İller

26 Aralık 2021 Pazar

“Omicron Varyantı Hatırlatma Dozu Önem Kazandı”

Dr. Fahrettin Koca’dan yeni açıklama: Omicron varyantına karşı hatırlatma dozu önem kazandı

Omicron Varyantı hatırlatma dozu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu açıklamasını paylaştı.

Sağlık bakanı Twitter üzerinden, Omicron varyantı ile ilgili yeni bir açıklama paylaştı.

Dr. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; şu ifadelere yer verdi, “Omicron varyanı Avrupa’dan sonra ülkemizde de, özellikle kalabalık şehirlerde yayılmaya başladı. Bu varyant ek bir kişisel tedbir gerektirmiyor. Hastaneye yatışlarda belirgin bir artış yok. Maske, mesafe kuralı ve aşıyla hayatımıza devam edeceğiz. Bilindiği gibi Covid-19 boyunca, virüsün birçok varyantı bilim dünyasıyla birlikte sık sık toplumların da gündemine yerleşti. Korona virüsün Omicron varyantı da bunlardan biri oldu. Önce Afrika’da görülen ve Avrupa’da hızlı bir şekilde yayılan Omicron, kısa sürede yeni vakaların %10’una kaynaklık etmiştir. Bu varyantın ülkemizde de rastlandığı daha önce açıklanmış, ilk vakalar hakkında bilgi vermiştim. Hızla yayılan Omicron karşısında ülkemizde durum da Avrupa’daki duruma benzerlik göstermeye başlamıştır. Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların %10’dan fazlası artık Omicron kaynaklı”

Omicron Varyantına Karşı Ek Tedbire Gerek Yok

“Omicron varyantına karşı, etkisi bilinen salgın tedbirlerine ek olarak başvurulması gereken kişisel tedbir söz konusu değil. Maske, sosyal mesafe ve aşıyla hayatımıza devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi, kalabalık yerlerden ve havalandırması kısıtlı ortamlardan uzak duracağız. Korku ve kaygının hayatı olumsuz etkilediğini, tedbirinse daima işe yaradığını biliyoruz. Omicron karşılaştığımız ilk varyant değil. Önemli bir veri, bize zaten sağduyu telkin ediyor. Bu yeni varyantın hastaneye yatışları ve yoğun bakım ihtiyacını belirgin şekilde arttırmadığını gördük. Toplam vakalar içindeki oranı belirgin olduğu halde endişe edici bir durum yok. Gerekli bilgiye ve salgın tecrübesine sahibiz. Bu gelişme daha dikkatli olmamızı ve eksiksiz aşılarımızı yaptırmamızı gerektiren bir gelişmedir. Yeni durumda hatırlatma dozunun önemi artmıştır. Aşı takvimi üzerinden 3 ay geçenler, hatırlatma dozunu olmalı, yeni varyanta karşı aşı etkinliğini güçlendirmelidir”

Bu haber ilginizi çekebilir

Dr. Fahrettin Koca’dan yeni açıklama: Omicron varyantına karşı hatırlatma dozu önem kazandı

Bizi instagram’dan takip etmeyi unutmayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder