İller

1 Ocak 2022 Cumartesi

Kamu Görevlileri İçin Ek Zam Israrı Sürdürülüyor

Kamu Görevlileri İçin Ek Zam Israrı Sürdürülüyor

Ek Zam Talebi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Eskişehir 1 No’lu Şube üyelerinin katılımıyla düzenlediği toplantıda, sendikal çalışmalara, toplu sözleşme sürecine ve ek zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ek zam konusunda ısrarcı olduklarını tekrar eden Çakırcı, “Israrımızı sürdüreceğiz. Kamuda görevlilerinin ek zam beklentisinin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. Vergi muafiyeti konusunda yıllardır sürdürdükleri çabanın karşılık bulmasının önemini vurgulayan Çakırcı, “Son üç ayda ekonomide yaşanan dalgalanmalar kamu görevlilerinin alım gücünü düşürmüştür. Sendika olarak, ek zam konusunda ısrarcıyız ve ısrarımızı sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz” dedi.

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirmeler olması konusunda çağrıda bulunan Çakırcı, “Eğitim, hizmetlisi, memuru, şefi ve öğretmeniyle bir bütündür. Hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, tüm genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük hakları iyileştirilmeli, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli olarak yapılmalıdır” dedi.

Bu haber hoşunuza gidebilir.

Kamu Görevlileri İçin Ek Zam Israrı Sürdürülüyor

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet konusuna da değinildi

Çakıcı sözlerinin devamında, “Eğitim, şiddeti ortadan kaldıracak bir enstrüman olarak nitelendirilirken, şiddetin eğitimi tehdit eder hâle gelmesi, bunun geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta doğru tırmanıyor olması, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı ivedi, acil ve köklü bir çözüm getirmeyi zaruri kılmaktadır. Her geçen gün yönünü biraz daha kaybeden; saygı, sevgi, hoşgörü ve sabır gibi değerlerimizi örseleyen şiddetin toplumun hayatından topyekûn çıkması, eğitim çalışanlarının bir daha şiddetin kurbanı olmaması için caydırıcı hükümler içeren bir yasal düzenleme Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında ele alınmalıdır.” açıklamalarında bulundu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder