İller

16 Mart 2022 Çarşamba

Hastane Koridorları Bomboş !

Hastane koridor

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütlerinin “Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde” diyerek çağrısını yaptığı iki günlük iş bırakma eylemi büyük ses getirirken, hastanelerin koridorları da boşaldı. Tedavi alamayan, randevusu ertelenen on binlerce hasta mağdur oldu.

Türk Tabipler Birliği öncülüğünde hekim ve sağlık personellerinin hak kayıpları ve taleplerini dile getirmek için düzenlenen iş bırakma eylemi 15 Mart tarihinde sona erdi. Türk Tabipler Birliği iki günlük eylemin değerlendirmesini yaptı. Birliğin internet sitesinde boş hastane koridorlarının da fotoğrafları yayınlandı.

iş bırakma eylemi
hekim eylemi

TTB, eylem ile ilgili şu açıklamayı yaptı, “G(ö)REV eylemi kapsamında hastanelerin ve işyerlerinin önlerinde basın açıklamaları düzenlendi. Basın açıklamalarında haklar alınana kadar mücadelenin büyütülerek devam ettirileceği vurgulandı. TTB Merkez Konseyi üyeleri de bulundukları illerde basın açıklamalarına katılım sağladı. Hastaların ve hasta yakınlarının da büyük destek verdiği G(ö)REV eylemi, kamuoyunda ve basında da oldukça geniş ses getirdi. Başta haklarına sahip çıkan, sözünü kuran meslektaşlarımıza, sağlık çalışanlarına ve tüm süreçlerde olduğu gibi bugün de eylemimize destek veren topluma; emek-meslek örgütlerine; sanatçı, yazar, akademisyenlere; siyasi partilere ve basın emekçilerine çok teşekkür ederiz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder