İller

20 Nisan 2022 Çarşamba

​JMO İFTARDA BULUŞTURDU


Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şube, davetli misafir ve üyelerinin katılımı ile iftar programında bir araya geldi. Öncü Sosyal Tesisleri'nde büyük bir katılım ile düzenlenen programa; MTA Bölge Müdürü Muharrem Göktaş, İller Bankası Bölge Müdürü Murat Kuruçam, AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Murat Karakoyunlu, KOSKİ Daire Başkanı H. Kürşat Civelekoğlu, siyasi partilerin İl Başkanları ve TMMOB'a bağlı meslek odalarının Başkanları/Temsilcileri katılım sağladı.

JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan iftar sonrası yaptığı konuşmasında, pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kalınan geleneksel Jeoloji Gecesi ve Emek Ödülleri Törenin de yeniden misafirler ve kıymetli meslektaşlar ile bir araya gelmenin mutluluğunu paylaştıklarını ifade etti. Arslan; "Uzun yıllar Şube Başkanlığı görevini başarıyla yürüten kıymetli hocam Prof.Dr. Fetullah Arık'tan Ocak ayı itibarıyla bu görevi devir aldık. Şube Başkanlığına geldiğimiz o günden, bu zaman kadar kısa bir süre geçmesine rağmen kendimizi çok yoğun bir gündemin içinde bulduk. Jeoteknik Etüt Uygulamalarındaki meslektaşlarımızın ilettiği sorunlarla yakından ilgilenerek hem serbest jeoloji mühendislik büroları ile hem de kontrol mekanizmasındaki meslektaşlarımız ile defaten toplantılar yapmak suretiyle çözüm yolları aradık ve birçok hususu hamdolsun sonuca bağladık. Jeoteknik Etüt hizmeti veren bürolarda çalışan genç meslektaşlarımız ile periyodik toplantılar yaparak onların sorunlarını dinleyerek çareler bulduk, bulmaya çalışıyoruz. Yeraltı Su Ruhsatlarıyla uğraşan meslektaşlarımızın, DSİ tarafından 14 Ocak tarihinde kapatılan Özel Ağaçlandırma Projelerinden kaynaklı doğan, mağduriyetlerini gidermek için yoğun çaba sarf ederek üyemiz DSİ YAS Şube Müdürümüzün de destekleriyle hamdolsun 11 Nisan itibariyle Özel Ağaçlandırma Projelerinin tekrar açılmasını sağladık. Artık Konya Kapalı Havzasında kangrene dönmüş kaçak kuyu olarak bildiğimiz ruhsatsız kuyuların kayıt altına alınması suretiyle kontrolün sağlanması için elimize geçen tüm fırsatta dile gitmekten hiç çekinmedik. Hem yazılı hem de görsel medyada Bölgemizde mesleğimizi ilgilendiren her alanda basın açıklamaları yaptık. Su konusunda farkındalığı daha da arttırabilmek adına KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Peyzaj Mimarları Odası ile ortaklaşa yoğun katılımlı 22 Mart Dünya Su günü Panelini düzenledik. Ayrıca Konya Tarım Platformu toplantısında da Tarım Bakanı Vahit Kirişçi beyefendiye alanında mesleki sorunları anlatarak çözüm talebinde bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. Kurumlarda çalışan meslektaşlarımızı düzenli ziyaretlere başladık mesleğimizle ilgili hoş sohbet ve zamanlar geçirdik." dedi.

Bölgemize katkılarının karşılığı Emek Ödülleri

Mesleğinde 25, 30 ve 40'ıncı yılını dolduran oda üyelerine Emek Ödülü plaketlerinin takdim edileceğini ifade eden JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan; "Protokol misafirlerimiz ile birlikte bu güzel ve anlamlı gecede mesleğinde 25, 30 ve 40'ıncı yılını dolduran oda üyelerimize Emek Ödüllerini veriyoruz. Mesleğimizin hizmet nişanesi olan bu ödülü alan meslektaşlarıma bu güne kadar mesleğimize vermiş oldukları katkılardan ötürü şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki meslek hayatlarında, edindikleri tecrübelerini de genç meslektaşlarımıza aktarmaları temennisiyle, başarılar diliyorum." dedi.

Program günün anısı için toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder