İller

14 Nisan 2022 Perşembe

KTÜN'de “Üst Yönetim Değerlendirme ve Karar Alma Toplantısı’’ Yapıldı


Üniversitemizin Kalite Süreciyle İlgili "Üst Yönetim Değerlendirme ve Karar Alma Toplantısı'' Yapıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) 'Kalite Çalışmaları' kapsamında yeni kalite güvence sistemi gereği olağan 'Üst Yönetim Değerlendirme ve Karar Alma Toplantısı' Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının gündemini 2020-2021 YÖKAK-Kurumsal Dış Değerlendirme sürecinin sonuç raporu olan ve geçtiğimiz günlerde ilan edilen 'Kurumsal Geri Bildirim Raporu-KGBR' ile 2021 yılında yapılan Akademik Personel Memnuniyet Anketi, İdari Personel Memnuniyet Anketi ve Güz Dönemi Öğrenci Ders Anketi Sonuçları oldu. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmeler ve sonrasında geri bildirimlerden tespit edilen bazı hususlar üzerinde uygulanacak çözüm ve iyileştirmeler görüşüldü.

2021 yılı sonlarında KTÜN 2021-2025 Stratejik Planı ilk yıl izleme bulgularına dayanılarak, üst yönetimin talimatı ile Engelli Birimi Koordinatörlüğünce binaların engelli dostu hizmet verebilmesi için yapılması gerekenleri belirten Fiziksel Erişilebilirlik Raporu ile Sıfır Atık Yönetimi Komisyonunca Kurumumuzun su ve enerji tasarruflu çevreye duyarlı hale dönüştürülmesi için yapılması gerekenleri belirten sürdürülebilirlik raporu hazırlanmıştı. Üst Yönetim olağan değerlendirme ve karar alma toplantısında bu iki rapor görüşülerek planlamalar yapıldı.

Gerçekleşen toplantı ile 2021 yılı tespitleri için PUKÖ (planla-uygula-kontrol et-önlem al) döngüsünü sağlayan izleme ve önlem alma aşamaları da kurumsal ölçekte uygulanmaya başlandı ve KTÜN'de 2021 yılında kurulumu başlatılan kalite güvence sisteminin kademeli olarak hayata geçirilme sürecinin başarı ile ilerlediği görüldü.

Gelişim Yerleşkesinde gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Halkacı ve Prof. Dr. H. Kürşad Ersoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Esra Yel, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Karabörk ve Genel Sekreter Recep Öztürk katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder