İller

29 Haziran 2022 Çarşamba

“Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği İptal Edilsin”

"Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği İptal Edilsin"

30 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin Aile Sağlığı Merkezi (ASM) sözleşme fesihleri karşısında; Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık örgütleri  bir yıldır mücadele sürdürüyor.

 

 

TTB “Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği” olarak adlandırdığımız sözleşme yönetmeliği gerekçe gösterilerek aile hekimlerine uygulanan haksız ve hukuksuz sözleşme fesihlerine, mücadelemizle defalarca engel olduk.” dedi. “ASM sağlık çalışanlarına karşı baskı ve tehdit aracı olarak kullanılmaktadır” diyen TTB,”Ceza yönetmeliği ile birlikte çıkan ve hastalık yönetimi platformu olarak anılan uygulama halen ASM sağlık çalışanlarına karşı baskı ve tehdit aracı olarak kullanılmaktadır. Sağlık emek örgütleriyle birlikte sözleşmenin iptali yönündeki taleplerimiz bir yıldır Sağlık Bakanlığı tarafından görmezden gelinmektedir.”diye ifade etti.

"Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği İptal Edilsin"

“Mücadelemiz, Ceza Yönetmeliği İptal Edilene Dek Sürecek”

TTB, “TBB tabip odalarımız ve TTB Aile Hekimliği Kolu olarak ceza yönetmeliğinin iptali için bir yıldır kararlıkla verdiğimiz mücadele, ceza yönetmeliği iptal edilene dek sürdürülecektir. Yönetmeliğin yayımlandığı 30 Haziran 2022’de odalarımızda basın açıklamaları yapacak ve sağlık örgütleriyle birlikte Sağlık Bakanlığı önünde olacağız. Ayrıca ceza yönetmeliğinin iptali talebiyle iş bırakma dâhil her türlü eylem etkinliği desteklediğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz. Toplumun sağlık hakkını korumak amacıyla birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin kâr amacıyla değil, toplum yararına sunulması ve ekip anlayışıyla çalışanların haklarını kazanması için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder