İller

23 Haziran 2022 Perşembe

​Helikopter ebeveynler için dijital çözüm


Çocuklarını risklerden uzak tutmaya çalışan ebeveynler bazen fazla kontrolcü olabiliyor ve bu da özellikle ergenlik döneminde çocukla anne baba arasında özgürlük ve kontrol çatışmalarına yol açabiliyor. Okul servislerinde unutulan çocuklar, sokak ve parklardaki kaybolma olayları, ev içi kazalar, akran zorbalığı ve daha başka pek çok tedirgin edici olay doğal olarak anne babaları korkutuyor. Ebeveynlerin çocuklarını risklerden koruma isteği kimi zaman istenmeyen sonuçlara da neden oluyor.


Aşırı kontrolcü anne babaları ifade etmek için kullanılan 'helikopter ebeveyn'lik, hem anne babaların hem de çocukların özgürlüğünü kısıtlayan bir kavram. İşte bu sorunun çözümüne yine teknoloji yardımcı oluyor. Anne babalar Find My Kids uygulamasıyla çocuklarının nerede olduğunu harita üzerinde ve gerçek zamanlı görebiliyor, günlerini nasıl geçirdiklerini takip ederek bu sorunun üstesinden gelebiliyor. Uygulamayı her ay dünyada 3,5 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 50 bin ebeveyn kullanıyor.


Dünyada çocuk takip uygulamalarının kullanımın hızla artığını ifade eden Find My Kids Ülke Müdürü Neşen Yücel "Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırmaya göre, ailelerin yüzde 40'ı çocuklarını lokasyon bazlı uygulamalarla takip ediyor. Find My Kids ise dünya çapında aylık olarak 3,5 milyon anne baba tarafından kullanılıyor. Bu rakam Türkiye'de 50 bine yaklaşmış durumda. Kullanıcı davranışlarına baktığımızda ise Türkiye'de anne babalar günde ortalama 6,6 kez çocuklarını kontrol etme ihtiyacı hissediyor. Sadece annelere baktığımızda bu rakam 7'ye çıkıyor. Dünya ortalaması ise 4,8. Teknoloji insanların sorunlarına çözüm üretiyor. Aile ilişkilerinde de hatırı sayılır bir iyileştirme yapıyor'' dedi.

Kaynak: Basın Listem Bülteni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder