İller

29 Haziran 2022 Çarşamba

​Konya’da Otizmli Çocukların Eğitiminde Artırılmış Sanal gerçeklik toplantısı gerçekleştirildi.


İspanya'nın Valensiya Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı'nın (SOBE) ortakları arasında olduğu Otizmli Bireylerin Eğitiminde Bir Araç Olarak Artırılmış Sanal Gerçeklik (IVRAP) isimli Erasmus+ KA2 projesinin çoğaltıcı etkinliği Konya Dedeman Otelde gerçekleştirildi.

Faaliyete 6 farklı ülkeden yabancı misafirler ve Konya'nın farklı ilçelerinden okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Faaliyetin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Baştürk proje kapsamında yurt dışından 10 farklı ortakla hazırlamış oldukları proje içeriklerinin tüm ülke geneline yaygınlaştırılarak otizmli bireylerin eğitiminde teknolojinin daha etkin bir şekilde kullanılmasına büyük katkı sunacağını ümit ettiğini belirtti.

Faaliyet kapsamında projenin Türkiye sorumlusu Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Ekibinden Emrah Koçak projenin ortaklık yapısı, projenin genel hedefleri hakkında bilgiler verdi. Otizmli Bireylerin Eğtiiminde geliştirdikleri Konya Modeli'nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da benimsendiğini, farklı ilerden öğretmen ve idarecilerin Konya'ya hizmet içi eğitim kurslarına geldiğini belirtti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Yahya Çıkılı ve Öğretim Görevlisi Dr. Ümit Savaş Taşkesen otizm ve otimzli bireylerin eğitiminde yapılandırılmış eğitim ortamlarının önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Faaliyete zoom platformu üzerinden bağlanan projenin koordinatörü İspanya Valencia Üniversitesinden Gerardo Herrera Gutiérrez proje kapsamında hazırlanan sanal gerçeklik uygulaması hakkında sunum yaptı.  

Son olarak İspanya'dan Adapta Foundation kurumundan Patricia Pérez-Fuster hazırlanan artırılmış sanal gerçeklik uygulamalarının otizmli öğrencilerle nasıl kullanılması gerektiği hakkında öğretmen ve ebeveynlere yönelik oluşturulan e-öğrenme platformu hakkında katılımcılara bilgilendirdi.  

Proje kapsamında hazırlanan eğitim içeriklerine ve tüm detaylara https://ivrap.adaptalab.org web sitesinden ulaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder