İller

14 Temmuz 2022 Perşembe

​Bozkır Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirildi.


Bozkır Kültür ve Sanat Festivali 10 temmuz-11 temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü ile  ile başladıktan sonra gösteriler ve muhteşem konserlere ev sahipliği yaptı. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Saygı, "Muhteşem bir festival gerçekleştirdik. Vatandaşımızın ilgisi ve katılımı çok yüksekti. Herkese teşekkür ederim." dedi.

Bölgenin en önemli ve en kapsamlı festivallerinden olan Bozkır Kültür  ve Sanat Festivali'nin 2.'si bu yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Bozkır Belediyesi'nin düzenlediği festival büyük bir coşkuyla kutlanırken, Bayram dolayısı ile Türkiye'nin her bölgesinden Gurbetçi hemşehrilerimiz ile festivale geniş bir katılım oldu. 2 yıllık pandeminin ardından düzenlenen festivalde Bozkır hem sanata hem de eğlenceye doydu.

FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Bozkır Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Bozkır satadyumuna coşku ile yürüyen kalabalık stadyum önüne kadar yürüyüşünü sürdürdü. Yürüyüşte, Konya Büyük Şehir Belediyesi  Mehter Takımı, Bozkır halkının yanı sıra ilçe protokolü ve misafirler tarafından ilgiyle takip edildi.

FESTİVAL AÇILIŞINI BELEDİYE BAŞKANI SADETTİN SAYGI KONUŞMA YAPTI

Stadyumda yürüyüş tamamlanırken, festival açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İlk olarak yöresel  Bozkır ekibi i ile festivale start verildi. Ardından Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Saygı, "2 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz festivalimizde tekrar sizlerle bir aradayız. Sizlerin katılımıyla, Kültür ve Sanat Festivalimizin çıtasını hep bir adım daha yükseğe taşıyarak, her yıl daha da artan coşku ve heyecanla gerçekleştiriyoruz. festivalimiz, birçok medeniyetin izlerini taşıyan, kültürlerin ortak buluşma noktası olan, insanların huzur ve barış içinde yaşadığı suyu sert insanı mert Bozkır'ımız ile özdeşleşmiştir. Kültür  ve  Sanat Festivalimiz, birlik ve beraberliğin, dayanışma ve kaynaşmanın, huzurun ve barışın simgesi olmuştur." dedi.

FESTİVAL ÜNLÜ İSİMLERE  SAHNE OLDU

Festivalin değişilmez sunucusu Aslan Mustafa'nın sunduğu konserlerin ilk gününde Bozkır'ımız yetiştirdiği sanatçı Sami Çelik sahne aldı. Bozkır ekibi ardından ünlü sanatçı Sami çelik   vatandaşlarla buluştu. En sevilen şarkılarını Bozkırlı vatandaşlar için seslendiren Sami çelik  konseri geç saatlere kadar coşku ile devam etti.

Festivalin ikinci gününde çocuklar unutulmadı eğlence dolu animasyon gösterileri gerçekleşti. Bozkır kaşık ekibinin gösterisinin ardından ardından sanatçı popstar Mehtap Yılmaz şarkılarını seslendirdi. Daha sonra ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan  sahne aldı. Festival binlerce vatandaşın alkışları eşliğinde sahneye çıkan Mustafa Yıldızdoğan konseri ile devam etti. Sevilen sanatçı Yıldızdoğan, alanı dolduran izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşlar Mustafa Yıldızdoğan'ın şarkılarına hep birlikte eşlik ederken, eğlence doruk yaptı.

BAŞKAN SAYGI ; "MUHTEŞEM BİR FESTİVALE İMZA ATTIK EMEK VEREN VE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLER"

Başarıyla gerçekleştirilen Bozkır Kültür ve Sanat Festivali'nin ardından festivalde emeği geçenlere ve tüm Bozkır halkına teşekkür eden Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı; büyük bir coşkuyla muhteşem bir festivalin altına imza attıklarını belirterek, "Festivalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tarihimizi, sanatımızı, kültürümüzü tanıttığımız eğlence dolu bir festivali geride bıraktık. Festivalimize katılım ve ilgi çok yüksekti. Festivalimizi onurlandıran  Sanayi, ticaret tabii kaynaklar, bilgi ve teknoloji komisyon başkanı, Konya milletvekili Ziya Altunyaldız, Mhp genel başkanı, Konya milletvekili Mustafa kalaycı, Ahırlı kaymakamı Alperen Celebci,  Ak parti Konya il başkan yardımcısı Rıfat çenesiz, Ahırlı belediye başkanı isa Akgül, Güneysınır belediye başkanı Ahmet Demir, Yalıhüyük belediye başkanı Hasan Koçer, Konsiad başkanı Kemal Çelik, İzmir Konsiad başkanı Metin Arıcı, Mhp alanya ilçe başkanı Mustafa Türkdoğan, Zeytinburdu belediye meclis üyesi Halis Özgenç, ilçe sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, Bozkır halkımıza, Türkiye'nin dört bir yanından katılan gurbetçi hemşehrilerimize, misafirlerimize ,sanatçı konuklarımıza Festivalimizin düzenlenmesinde emeği olan organizasyon komitesindeki değerli hemşehrilerimiz Mehmet Güven, Yavuz Şen,Ramazan Dur,Aslan Mustafa,Mehmet Ali Yılmaz ve Köksal Aslantaş'a, destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. festivalimizde görev yapan emniyet mensubu arkadaşlarımıza ve belediye personelimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onlar da görevlerini en iyi şekilde yaparak Festivalimize gelen vatandaşlarımızın huzurla ve memnuniyetle ayrılmalarında çok önemli bir görev üstlendiler. Kazasız belasız aksiliklerin yaşanmadığı bir festivali geri de bıraktık " dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder