İller

28 Temmuz 2022 Perşembe

​YTB Akademi Öğrencileri Seydişehir ve Beyşehir’de


Uluslararası Öğrenciler Konya'nın ilçelerini tanıyor

YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi'nde eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin katıldığı kültür gezilerinin durağı Konya'nın Seydişehir ve Beyşehir ilçeleri oldu. Farklı coğrafyalardan Konya'ya üniversite okumak için gelen öğrenciler gezdikleri tarihi, turistik yerlere hayran kaldı.

YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi 2021-2022 programı kapsamında Konya'da farklı branşlarda eğitim alan uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen kültür gezileri devam ediyor. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen gezide dünyanın farklı ülkelerinden Konya'ya üniversite okumak için gelen öğrenciler Seydişehir Tınaztepe Mağaraları, Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Eflatun Pınarı ve Beyşehir Gölü'nü gezme fırsatı buldu. Geziyi düzenleyen YTB (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı) ve UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu)'na bağlı İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğine teşekkür eden uluslararası öğrenciler Seydişehir ve Beyşehir'in tarihi, turistik ve doğal yerlerine hayran kaldı.

YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya Koordinatörü Fatih Cihat Büyükmatür, "YTB Akademi kapsamında öğrencilerimizin akademik eğitim yanında okudukları şehri tanımaları ve dünyaya tanıtmalarını da amaçlıyoruz. Bu kapsamda Konya merkez başta olmak üzere ilçelerimize de geziler düzenliyoruz. Bu yılın ilk gezisini geçtiğimiz ay Akşehir'e düzenlemiştik. İkinci gezimizde  öğrencilerimiz ile birlikte Seydişehir ve Beyşehir ilçelerimizi gezdik. Tarihi ve doğal güzelliklerimizi uluslararası öğrencilerimize tanıttık" dedi.

Bu gezilerin şehrin tanıtımı için önem arz ettiğine vurgu yapan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, "Bu geziler ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Çünkü mezun olan gençlerimiz dünyanın dört bir tarafına dağılacak ve ülkemizin-şehrimizin gönüllü elçileri olacak"  ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder