İller

18 Ağustos 2022 Perşembe

Bozkırlılar Vakfı Aşure Geleneğini Sürdürdü


Bozkırlılar Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel aşüre ikramına Anıt Meydanı'nda devam etti. Bozkırlılar Vakfının aşüre ikramı davetine çok sayıda vatandaşların katıldığı görüldü.

Bozkırlılar Vakfı her yıl geleneksel olarak ilçede düzenlediği aşure etkinliğini bu yılda Anıt Meydanı'nda 2 bin kişilik aşure ikramıyla sürdürdü.

Bozkır Anıt Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, aşure tenceresinin kapağının açılışında yapılan bereket duasının ardından aşure gelen misafirlere dağıtıldı.

Bozkırlılar Vakfı Bozkır Şube Başkanı Mehmet Özakan burada yaptığı açıklamada, "İlçemiz Bozkır'da vakfımızın geleneksel olarak düzenlemiş olduğu aşure ikramı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Vakfımız ilçemizde yıllardır adet olduğu üzere Bozkır Anıt Meydanı'nda aşure ikramını ilçe protokolümüzün ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Vakıf olarak birlik, beraberlik ve paylaşmanın pekiştirildiği bu tarz etkinlikleri önemsiyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan Bozkır Kaymakamı Fatmagül Dalmış'da, "Muharrem ayında olmamızdan dolayı, her yıl geleneksel olarak vatandaşlarımıza aşüre ikramında bulunan Bozkırlılar Vakfının yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

Aşüre etkinliğine katılan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı'da, Bozkırlılar Vakfı'nın her yıl geleneksel olarak mübarek Muharrem ayında gerçekleştirdikleri Aşüre ikramını bu yılda ilçemizde sürdürdüklerinden dolayı, Vakıf yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederken, şükranlarını sundu.  
(Haber: Özgür Yılmaz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder