İller

19 Ekim 2022 Çarşamba

İddialı Kısa Film “Kara Üsen” Festivallerde Yarışacak çekimler Kiraz’da Yapıldı

Beydağlı ödüllü Yönetmen Mehmet Genç, yapımcılığını Yerelgüç’ün yaptığı iddialı filme imza attı. ‘Kara Üsen’ adlı kısa film, ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışacak.

Yerelgüç Gazetesi Sahibi Dilek Acar Güleç ve Mustafa Güleç’in yapımcı olarak imza attığı ilk kısa filmin çekimleri tamamlandı. Ödüllü Yönetmen Mehmet Genç’in yönettiği “Kara Üsen” filminin senaryosu ise Osman Berber’e ait. “Kara Üsen” filmi ile de iddialı olan yönetmen Mehmet Genç, “Doğup büyüdüğüm yerin sınırlarını oluşturan Küçük Menderes Havzası’na katkı sunabilmek adına iyi niyetli olarak üretmek ve mesaj vermek için sosyal içerikli kısa filmler çekmeye devam ediyorum. İyi niyetle üretmek, tüketmekten daha değerli kıymetli benim için. Bu bakış açısıyla imkânlarımız doğrultusunda bir şey yapmaya çalışıyoruz; yani Cahit Berkay’ın şarkısındaki söz gibi ‘Bişi yapmalı’ düşüncesiyle üretmeye devam etmek istiyorum. Olumlu yönde eylemde bulunmak, harekete geçmek gibi” dedi.

‘Kara Üsen’ Çocukluğumun hayali kahramanı

Sanatın ve sinemanın birleştirici evrenselliğine inancının tam olduğunu belirten Yönetmen Genç,”Bu düşünceyle bu yörede film ekibi oluşturup güzel projelere imza atmak amacım. Çocukluğumun hayali kahramanı olan Kara Üsen’i çok sevdiğim sinema ile bütünleştirip bir mesaj vermek istedim. Bu anlamda bu proje benim için çok değerli ve özel. Kısa film yapmak Türkiye şartlarında ekonomik açıdan zorlaştı. Hayatımda biriktirdiğim iyi insanların katkılarıyla zorun üstesinden gelmek için gayret ediyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. 2009 yılından bu yana birlikte yola çıktığım kısa filmlerimizin senaryosunu yazan çok değerli büyüğüm Osman Berber’e saygılarımı sunarım. Lojistik anlamda yanımızda olan Kiraz Belediyesi adına Saliha Özçınar Kutlu başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederim. Filmimizin görüntü yönetmenliğini yapan Ali Engin’e, yapımcılığını üstlenen Yerelgüç ailesinden Dilek Acar Güleç’e eşi Mustafa Güleç’e ve destekte bulunan Yusuf Saygı’ya teşekkür ederim. Benim için çok değerli Türk Sinemasının yönetmenleri olan idolüm Yılmaz Güney’e ve Ahmet Uluçay’a ithaf ederek saygıyla anıyorum” diye konuştu.

 

Hedef Uzun Metrajlı Film

15 yıldır doğru habercilikten taviz vermeyen ve istikrarlı bir şekilde yayın hayatına devam eden güvenilir, ilkeli yayınları ile okuyucusuna ulaşan Yerelgüç, yapımcı kimliği ile ilk kısa filmin çekimlerini tamamladı.

Yerelgüç Medya Yapım Sahibi Dilek Acar Güleç, “27 yıllık meslek yaşantımda aldığım eğitim ve deneyimlerimi mesleğimle bütünleşerek yansıtmaya çalıştım. Havzamızda çekilen birçok dizi ve filme maddi ve manevi destek olduk. Bu sefer kendimiz yapımcı olarak yola çıktık. İlk kısa filmimizi çektik. Doğru zaman, doğru insanlarla ve bu işe gönül vermiş başarılı kişilerle bir araya gelince, zorun üstesinden gelebiliyorsunuz. Birlikte yol yürüdüğümüz kıymetli arkadaşımız Mehmet Genç ile güzel projelere imza atacağımıza inancımız tam. Birlikte hayata geçirdiğimiz Kara Üsen adlı kısa filmimiz kurgu aşamasında. 2023 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacağız. Kara Üsen filmimizi uzun metrajlı olarak çekmek için planlamamızı yaptık.” Film çekimlerinde hem çalıştıklarını, hem eğlendiklerini belirten Dilek Acar Güleç, “Filmin başından sonuna destekte bulunan Kiraz Belediye Başkanımız Sayın Saliha Özçınar Kutlu’ya, Kiraz Belediyesi ekiplerine, Kiraz Karaman Mahallesi halkına, yönetmenimiz Mehmet Genç, senaryo yazarı Osman Berber’e, kıymetli oyuncularımıza, film çekimlerinde görev alan teknik ekip ve Yerelgüç çalışanlarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Gala Kiraz’da Yapılacak

Başrollerde İzmir Devlet Tiyatrosu Oyuncu Çağatay Özçelik, Oyuncu Güney Coşka’nın yer aldığı filmde yardımcı oyuncu olarak Gülin Mavi, Ali Semih Kır, Muhammed Uğur Yılmaz, Gürsel Akın, Koray Kardeş, Süleyman Güleroğlu ve Karaman Mahallesi halkı yer aldı.
Görüntü Yönetmenliğini Ali Engin, Yönetmen Yardımcılığını Gülçin Kargaoğlu, Sanat Yönetmenliğini Seçil Gezici, Genel Koordinatörlüğü Burcu Tunç, Set Amirliğini Aydın Uysal yaparken Kurguyu Berk Başar yaptı.
Kiraz Belediyesi katkıları, Noyan Yapı ve Gayrimenkul ile Konya Galeri’nin sponsorluğunda Kiraz’ın Karaman Mahallesinde 2 gün süren çekimler tamamlandı. Kurgu aşamasında olan Kara Üsen filminin galası Kiraz’da yapılacak.(BSHA)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder