İller

9 Kasım 2022 Çarşamba

Kaymakam Turan'ın 10 Kasım Atatürk'ü anma günü mesajı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları milli mücadele döneminde her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen azim ve kararlılıkla; milletinden aldığı manevi güç ve inançla mücadele ederek dünyada eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza atmıştır. Bu başarı neticesinde bugün üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan olarak armağan eden ecdadımıza bir kez daha minnettarız.

Büyük Önder Atatürk, devlet adamlığı, ileri görüşlülüğü, askeri dehası ve yetenekleriyle güçlü bir lider olduğunu tüm dünyaya göstermiş, bir sözünde: "Büyük kararlar vermek kafi değildir. Bu kararları cesaret ve kesinlikle tatbik etmek lazımdır." diyerek mücadeleci ve lider kişiliğiyle geleceğimizin teminatı olan gençlere rol model olmuştur. Bu nedenle, Milletimiz için 10 Kasım sadece bir anma günü değil, aynı zamanda geçmişimizin bize yüklediği sorumlulukların bilincine vararak geleneklerimizi ve milli değerlerimizi koruyup cumhuriyetimizi gelecek nesillere taşıma arzusunun tezahür ettiği anlamlı bir gündür.

Bu vesileyle, hayatını aziz milletimiz ve ülkesine vakfetmiş, Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde şükranla ve minnetle yad ediyor, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Aziz Şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder