İller

27 Aralık 2022 Salı

Halk Sağlığı’ndan Yeni Yılda “Alkollü Araç Kullanmayın” Uyarısı

İzmir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Müdürü Uzman Doktor Ali Emre Çetinkol yeniyıl mesajında tüm vatandaşlara sağlıklı bir yaşam dileğinde bulunurken, “31 Aralık akşamında ve tabiki hiçbir zaman alkollü araç kullanmayın” uyarısı yaptı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Müdürü Uzman Doktor Ali Emre Çetinkol, 2023 yılının tüm Türkiye’ye ve İzmir’e sağlık ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu. Halk Sağlığı Müdürü Çetinkol, “Bizler burada toplumun daha sağlıklı olması için çalışıyoruz. Hastalıkların olmaması için koruyucu hekimlik görevimize devam ederken, vatandaşlarımıza da günde 40-45 dakika egzersiz yapmalarını, hayatlarından katkı maddesi içeren şekerli gıdaları çıkarmalarını tavsiye ediyoruz. Sağlıklı beslenme emin olun ki toplumdaki kronik hastalıkları yüzde 60-70 oranında geriletecektir” şeklinde konuştu. Ali Emre Çetinkol, yeni yıl akşamında, alkol alacak vatandaşlara da bir hatırlatmada bulundu. Çetinkol, “Alkollü bir kişi tüm koordinasyonunu kaybettiği için size veya sevdiklerinize zarar verebilir. Sadece kendi hayatınızı değil başkalarının da hayatını tehlikeye atmayın. 31 Aralık’ta sürücüler direksiyona geçmesin, taksi ve benzeri ulaşım yolları kullanılsın. Yılbaşı günleri gerçekten bu anlamda sıkıntılıdır. Alkol kullanan kişiler hiçbir zaman direksiyona geçmemeli, buna fırsat vermeyelim” dedi.

Halk Sağlığı’ndan Yeni Yılda “Alkollü Araç Kullanmayın” Uyarısı
Halk Sağlığı’ndan Yeni Yılda “Alkollü Araç Kullanmayın” Uyarısı

Aile Diş Hekimliği Projesi müjdesi

Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılında ülke genelinde belirlenen bazı illerde pilot uygulamaya başladığı Aile Diş Hekimliği Projesi ile ilgili İzmir’de de alt yapı çalışmalarını gerçekleştireceklerini söyleyen Halk Sağlığı Müdürü Ali Emre Çetinkol, “Bu merkezlerde ilk başta tedavi amaçlı değil koruyucu hekimlik görevi yerine getirilecek. Flor uygulama, fissür kapama gibi işlemler yapılacak. Her beş bin kişiye bir diş hekimi düşecek şekilde bir planlama yapılıyor. Aile hekimliklerinin binalarında değil, ayrı bir yerde, ilçelerde vatandaşların ulaşabilecekleri bir noktada olacak. Aile Diş Hekimliği Projesi’nin pilot uygulaması birkaç ilde başladı. İzmir’de de bu senenin ortasına doğru başlayacak” müjdesini verdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder