İller

14 Şubat 2023 Salı

Demokratik Sağlık-Sen: “Kahraman Sağlık Çalışanlarımızın Yanındayız”

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında yakınlarını kaybettikleri halde görevlerine devam eden sağlık çalışanlarına ‘kahramanlarımız’ diyerek teşekkür eden Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, “Bu derin yarayı hep birlikte saracağız. Bugün siyaset, politika, sendikaya üye yapma günü değil. Muhakkak bazı eksiklikler olacaktır ki var kolay değil 10 ilde büyük bir felaket yaşandı” dedi. 

Depremin meydana gelmesiyle birlikte Demokratik Sağlık-Sen olarak harekete geçtiklerini belirten Genel Başkan Togan Demircan, deprem bölgesindeki arkadaşları ile görüştüklerini, sağlık müdürlükleri aracılığı ile gönüllü olarak deprem bölgesine gitmek isteyen sağlık sosyal hizmet çalışanlarına yol gösterdiklerini belirtti. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü ile iletişim kurarak sağlık hizmeti sunma konusunda istişarede bulunduklarını söyleyen Demircan, “sendikamızın sosyal komitesi ile birlikte afet bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için organize olarak arkadaşlarımıza dokundu. Afet bölgesinden batı illerine transfer edilen hasta ve yakınlarının yanında olarak elimizi taşın altına koyduk. Deprem felaketinde yakınlarını kaybeden, birinci derece yakınları enkaz altında kalan ve bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan arkadaşlarımızın bu sürede idari izinli sayılması hususunda Sağlık Bakanlığına talepte bulunduk. Talebimiz karşılık buldu. Deprem anında yerlerini terk etmeyen, yakınları enkaz altında olmasına rağmen, kurumlarını terk etmeyerek, yaralılara sağlık hizmeti sunan kahraman sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yakın Zamanda Bölgede Olacağız

Yakın bir zamanda deprem afeti yaşanan bölgelere gideceklerini söyleyen Demircan şunları söyledi: “Necip milletimiz tek yürek oldu. Bu derin yarayı hep birlikte saracağız. Sağlık Bakanlığımıza, yakın zamanda deprem bölgesinde gönüllü olarak görev yapan ve görev süreleri dolan arkadaşlarımızın tekrar bölgede görev almak için taleplerini ilettik. Devletimizin yanındayız. Bugün siyaset günü değil. Eksiklikleri muhataplarına iletmek bizim asli görevlerimiz arasındadır. Telefonlarımız yirmi dört saat açık, her çağrıya cevap veriyoruz. Yakın bir zamanda bizler de afet bölgesinde olacağız.” (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder