İller

15 Mart 2023 Çarşamba

Deprem Bölgelerini Şimdi De Sel Felaketi Vurdu!

hastane sel

Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan Türkiye’de bugün depremlerin yaşandığı illerde meydana gelen şiddetli yağmur sel baskınlarına neden oldu. Şanlıurfa ve Adıyaman’da etkili olan sel felaketinde can kayıpları yaşandı, çadır kentler sular altında kaldı. Adıyaman Tut ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin kayıp olduğu, Şanlıurfa’da ise 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 2 itfaiye erinin kayıp olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı. 

sel cadırkent

sel urfa

Şanlıurfa’da Hastaneleri Su Bastı

Şiddetli yağışlar nedeniyle birçok ev ve işyerleri sular altında kalırken, tarım arazilerinde de su baskınları gerçekleşti. Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinin sular altında kaldığı, hastaların üst katlara tahliye edildiği bilgisine ulaşıldı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, “son yılların en yoğun yağışını aldıklarını yağışların yarında devam edebileceğini söyledi. Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanemiz özellikle yoğun bakım servisi sular altında kaldı. Hemen hızlı müdahale edildi Bodrum katları temizleniyor. 25 hastamız diğer hastanelere nakledildi” dedi. 

Malatya’da Çadırlar Sular Altında!

Malatya’da da etkili olan sel felaketinde depremzedelerin çadırlarını su bastığı, depremzedelerin belediye ekiplerince tahliye edildiği öğrenildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder