İller

16 Mart 2023 Perşembe

Kanser Hastası Yusuf Kerim Sayın Annesine Kavuşabilecek

yusuf kerim sayın

Çapa Tıp Fakültesi’nde dördüncü evre kemik kanseri tedavisi görmekte olan 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın’ın ve Yusuf gibi çok sayıda çocuğun annelerine kavuşmaları için hazırlanan yasa teklifi tasarısı, TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi. Komisyonda kabul edilen Yasa Teklifi, Meclis Genel Kurulunda da kabul edilip, Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yusuf Kerim Saygın annesine kavuşabilecek. 

Gözler Şimdi TBMM Genel Kurulunda!

FETÖ’den yargılanarak cezası onandıktan sonra Sakarya’da bulunan cezaevine götürülen Gülten Sayın’ın kemik kanseri tedavisi gören oğlu Yusuf’la birbirlerine kavuşması için hazırlanan yasa teklifi tasarısı, Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi. Taslağa göre, kanser gibi ağır hastalığa yakalanan çocukların hükümlü olarak cezaevinde bulunan annelerinin cezalarının infazının ertelenmesinin önü açıldı. Komisyonda kabul edilen yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip, Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. 

yusuf kerim gergeroglu

HDP Milletvekili Gergeroğlu Sevindiren Haberi Duyurdu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili, İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergeroğlu, söz konusu yasa teklifi tasarısının komisyonda kabul edildiğini bundan sonraki süreçte olacaklara ilişkin açıklamada bulundu. Yasa teklifine ek bazı önerilerde bulunduklarını söyleyen Gergeroğlu, “Sadece anneler için değil babalar için de olan yasa sınırlamasının kaldırılması için önerilerde bulunduk. Bu önerilerin de dikkate alınacağı kanaatindeyiz.Yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip Resmi Gazetede yayınlandıktan kısa bir müddet sonra Yusuf Kerim Sayın’ın annesine kavuşacak” dedi.

yusuf kerim sayın

Baba Sayın’dan Gergeroğlu’na Teşekkür!

Yusuf Kerim Sayın’ın babası Süleyman Sayın, sevindiren haberin ardından twitter hesabından paylaşımda bulunarak, mutlu haberi twitterdan duyuran HDP Milletvekili Gergeroğlu’na “Sayın vekilim Allah Razı olsun. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız. Yusuf Kerim’e verdiğiniz sözü her zaman yerine getirdiniz. Bizim gibi milyonların sesi oluyorsunuz. Sizden ricamız milletvekilliğinizin devamını istemek. Lütfen kararınızı gözden geçirin” diye seslendi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder