İller

16 Mart 2023 Perşembe

Kanser Hastası Yusuf Kerim’in Annesine Kavuşması İçin Gözler TBMM’de!

yusuf kerim sayın

Çapa Tıp Fakültesi’nde dördüncü evre kemik kanseri tedavisi görmekte olan 6 yaşındaki kanser hastası Yusuf Kerim Sayın’ın ve Yusuf gibi çok sayıda çocuğun annelerine kavuşması için gözler TBMM’de dün başlayan, bugün de devam eden 7. Yargı Paketi Toplantısı’na çevrildi. FETÖ’den yargılanarak cezası onandıktan sonra Sakarya’da bulunan cezaevine götürülen anne Gülten Sayın’ın, oğlu Yusuf Kerim ile birbirlerine kavuşması için Adalet Bakanlığı’na çağrılar yapıldı. Tutuklu annenin infazının ertelenmesi için Change.org’da Neslihan Yücel tarafından kampanya başlatılarak, 83 bin imza toplandı. Adalet Bakanlığı, “çocuğu ağır hasta olan cezaevindeki annelerin cezalarının ertelenmesine imkan veren” bir düzenlemeye yeşil ışık yaktı.

7’inci Yargı Paketi Görüşmeleri  Devam Ediyor

Yargıda yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi taslağı Meclis Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye dün itibariyle başladı, bugün de devam ediyor. Taslağa göre, kanser gibi ağır hastalığa yakalanan çocukların hükümlü olarak cezaevinde bulunan annelerinin cezalarının infazının ertelenmesinin önü açılacak. Tüm dikkatler Yusuf Kerim Sayın’nı annesine kavuşturacak maddenin yasalaşması için TBMM Adalet Komisyonu’nda 7. Yargı Paketi toplantısına kilitlendi. 

ömer faruk

HDP Milletvekili, İnsan Hakları Savunucusu Gergeroğlu Bilgilendirdi

7’inci Yargı Paketi toplantısı ile ilgili olarak twitterdan bilgi veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili, İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergeroğlu, paketteki en önemli maddenin Yusuf Kerim Sayın’ın da annesine kavuşması ile ilgili olan madde olduğunu söyleyerek gelişmeler hakkında bilgilendireceğini söyledi. Gergeroğlu, resmi twitter hesabından “Yusuf Kerim Sayın ile ilgili yasa teklifi görüşmeleri dün başladı, bugün 26. Maddede bu yasa teklifi görüşülecek biz de orada olacağız! İnşallah bu maddenin en iyi bir şekilde geçmesi için mücadele edeceğiz!” açıklamasında bulundu. Kanser tedavisi gören Yusuf’un annesi Gülten Sayın’a kavuşması, infaz erteleme hakkı alması için tünelin ucundaki ışığın görüldüğü açıklamasında bulunan Milletvekili Gergeroğlu şunları söyledi: “Umarım bir aksilik çıkmaz ve bir an evvel TBMM’ye gelir ve yasalaşır. Tek dileğimiz Yusuf Kerim Sayın ve ailesinin yüzünün gülmesi.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder