İller

11 Aralık 2019 Çarşamba

Fed’in faiz kararı sonrası müzakerelere odaklanan Asya borsaları, karışık seyrediyor

 

 

    ABD Merkez Bnkası Fed’in beklentiler doğrultusunda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 1.50-1.75 aralığında tutmasının ve 2020’de de faiz indirimi öngörülmediğini açıklamasının ardından, ticaret müzakerelerine odaklanan Asya borsaları, karışık seyrediyor.

   Haber yayına hazırlandığı sırada Tokyo Nikkei endeksi yüzde 0.17 artışla 23,431.05 puan, Şanghay bileşik endeksi yüzde 0.24 kayıpla 2,917.35 puan, Hong Kong Hang Seng endeksi ise yüzde 1.34 artışla 27,001.88 puan seviyesindeydi.

   Ticaret müzakerelerinde önemli bir dönüm noktası teşkil eden, ABD’nin yaklaşık 160 milyar dolarlık Çin malına yönelik olarak 15 Aralık’ta hayata geçireceği yüzde 15 ek vergiler öncesinde henüz herhangi bir erteleme sinyali gelmezken, ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün üst düzey ticaret heyeti ile görüşmesi bekleniyor.

 

   Piyasalarda halen yaptırımların ertelenebileceği iyimser beklentisi korunurken, ABD üst düzey ekonomi yetkilileri “15 Aralık’ın halen masada olduğunu” açıklamıştı. Geçen hafta sonunda Ticaret Bakanı da “Çin ile bir anlaşma olmaması halinde yaptırımlrın 15 Aralık’ta yürürlüğe gireceğini açıklamıştı.

    Öte yandan Avrupa Merkez Bankası da bugün faiz kararını açıklayacak. Genel kanı faizlerde herhangi bir değişme olmaması yönünde.

 


     Hibya Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder