İller

26 Temmuz 2022 Salı

​HEPİMİZ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ARKASINDA OLACAĞIZ!


Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Osmaniye İl binası önünde basın açıklaması yaptı.

HEPİMİZ BU İŞ BİTENE KADAR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ARKASINDA OLACAĞIZ!

Özdağ, ''Bugün Osmaniye'ye gelirken yolda yardımcıma İstanbul'da bir mahkemenin aldığı karar ulaştı. Bu karara göre Türkiye'de sığınmacı olarak bulunan bir yabancı uyuşturucu ile yakalanmış gözaltına alınmış fakat mahkeme yargılanması gerek olmadığı kararı alarak serbest bırakılmış. Uyuşturucu kullanırken yakalanan sığınmacılar serbest bırakılırken, bulundukları kamptan yasaları ihlal ederek kaçan Afgan vatandaşlarının haberini yaptığı için Tolga Balcılar kardeşimiz önce gözaltına alındı sonra da tutuklandı. Şu anda sizin de bildiğiniz gibi hapishanede. Yapmış olduğu şey sadece haber vermek. Ancak şundan eminiz bu hukuki değil siyasi bir tutuklama. Gazetecilik yapan herkesin başına gelebilir. Sizler de dâhil. Türkiye'de başınıza gelmesi şaşkınlık uyandıracak bir şey değil ne yazık ki. Hukuk devletinin askıya alındığı, basın hürriyetine tecavüz edildiği bir ortamda böyle bir tutuklama elbette tepki göstereceğimiz ancak şaşıracağımız bir şey olmaktan çıktı.'' dedi

''Tolga Balcıların tutuklanması bu haberle ilgili değil. Bu haber sadece bahane, kısa bir süre önce ben ve Zafer Partisi heyeti Hataya sokulmadığı gün Tolga Bey Osmaniye'den kalkıp gelip benimle bir röportaj yapmıştı. Onun sonrası nasıl taciz edildi biliyoruz, baskı altına alınmak istendiğini de biliyoruz. Yine burada Belediye Başkanlığı'yla yapılan yolsuzluklarla ilgili haber yaptığı için nasıl baskıya maruz kaldığını da biliyoruz. Özetle bu siyasi bir infazdır. Tolga Balcılar bu siyası infaza, açlık grevinde başlayarak cevap vermiştir. Gözaltına alındığı andan itibaren hiçbir şey yemediğini biliyoruz. Bugün eşinin ısrarıyla sadece biraz su içmeyi kabul etmiş. Bu su şekerli su da değil. Hepiniz biliyorsunuz ki çok kısa zaman içerisinde ortaya geri dönülmez sonuçlar çıkabilir. Bu tutuklama hukuka uygun bir tutuklama da değil her şey ortada. Bu siyasi bir infaz! Eğer bu siyasi infaza Tolga'nın açlık grevi ile cevabı sonunda telafi edemeyeceğiniz sonuçlar çıkarsa, bu karardan dolaylı ve dolaysız yoldan sorumlu olan herkes hukuk önünde bunun hesabını verir. Bunu unutmayın!'' ifadesinde bulundu.


Türkiye'den Hangi Altınlar Nerelere Götürülüyor?


''Herkes bu ülkede bir anayasa olduğunu bu anayasanın çok uzak olmayan bir zamanda uygulanacağını unutmasın. Bu tür hukuk dışı karar alanlar şunu da düşünsünler, kendilerine bu kararı aldırmalarını telkin edenler; acaba dünyanın hangi başkentlerinde ev satın alıyorlar ve bu evleri niye satın alıyorlar? Neyin hazırlığı içindeler? Türkiye'den hangi altınlar hangi helikopter hangi uçaklarla nerelere götürülüyor? Bu kararı alırken, bu hukuka tecavüz ederken, yarın bu hukuka sizin de ihtiyaç duyacağınız bir hukuk olduğunu asla unutmayın. '' dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ konuşmasına şöyle devam etti.

''Biz Zafer Partisi olarak, Genel Başkanından Osmaniye İl Başkanına ve bütün parti teşkilatı üyelerine kadar hepimiz bu iş bitene kadar basın özgürlüğünün arkasında olacağız. Tolga'yı İçeride esir bırakmayacağız. Kabul edilebilir bir şey değil. Tolga sadece haber yaptı, kışkırtmadı. Kışkırtan bu insanları içeriye getiren Milyonlarca Afgan ve Suriyeliyi Türk halkının başına musallat edeni iktidardır.'' diye konuşmasını sonlandırdı.

Basın Bülteni 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder