İller

27 Temmuz 2022 Çarşamba

Liposuction İle Tek Seansta Fark Edilir Sonuç

Liposuction İle Tek Seansta Fark Edilir Sonuç

Bölgesel yağlanma hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Ancak ne yazık ki düzensiz beslenme, sporsuz yaşam, hormonal sebepler, genetik yatkınlık, yaşa bağlı metabolizma yavaşlaması ve çeşitli ilaç kullanımları nedeniyle bu sorunla mücadele eden kişi sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Düzenli diyet ve sıkı bir egzersiz programıyla bu sorunun üstesinden gelemeyen kişilerin imdadına ise liposuction yöntemi yetişmektedir. Liposuction yöntemiyle vücuttan uzaklaştırılan bölgesel birikmiş yağlar sayesinde kişiler istedikleri vücut hatlarına sahip olabilmektedirler. Peki liposuction uygulaması her bölgeye uygulanabilir mi, liposuction işlemiyle ne kadar yağ alınabilir, uygulama sonrasında kişi kaç beden incelir, liposuction uygulaması nasıl yapılır ve etkileri kalıcı mıdır gibi merak edilen birçok soruyu Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sorduk. 

Liposuction uygulaması her bölgeye yapılabilir mi?

Yağların alınmasının mümkün olduğu ve ihtiyaç duyulan her bölgeye liposuction uygulaması yapılabilir. Liposuction uygulamasının sıklıkla yapıldığı bölgeler karın, bel, kalça, basen, iç bacak, kollar, gıdıdır. Ayrıca meme büyüme ya da iki meme büyüklüğünün birbirinden farklı olması gibi sorunlar yaşayan erkeklerin göğüs bölgelerine uygulama yapılmaktadır. 

Liposuction işlemi ile ne kadar yağ alınabilir?

Liposuction uygulamasında alınan yağ miktarı hastanın kilosuna, uygulama bölgesine ve diğer faktörlere göre değişmekle beraber, tek seferde alınabilecek yağ miktarı yaklaşık 5-6 litre civarında olmaktadır. Örneğin 65-70 kilo civarındaki bir kadın hastanın göbek bölgesine liposuction uygulaması esnasında alınan 5 litrelik yağ oranı yüksek bir miktar sayılıp belirgin fark yaratırken, 110 kiloluk bir kadın hastanın göbek bölgesinden liposuction yöntemiyle 5 litre yağ alımı oldukça minimal sayılabilecek bir miktardır. Bu gibi durumlarda tek seferde alınabilecek maksimum yağ miktarı kişinin bedeninde önemli bir farka yol açmıyor ve istenen vücut hatlarına sahip olmasını sağlamıyorsa, ilk uygulamanın ardından belirli bir süre geçtikten sonra aynı bölgeye ikinci kez liposuction uygulamasının yapılması mümkündür. Liposuction uygulamalarından maksimum verimin alınabilmesi ve minimum uygulama sayısıyla bölgesel biriken yağlardan kurtularak istenen vücuda kavuşulabilmesi için uygulama öncesinde kişinin egzersiz ve diyetle genel kilolarından kurtulmasını ve geriye kalan inatçı bölgesel yağlar için liposuction uygulamasının yapılmasını öneriyoruz. 

Liposuction uygulaması sonrasında kişi kaç beden incelir?

Liposuction uygulaması esnasında tek seferde hastanın vücudundan maksimum 5-6 litre kadar yağ alınabilmektedir. Buna bağlı olarak da hastanın kilosuna, vücut yapısına ve uygulama bölgesine göre değişmekle beraber uygulama sonrasında yaklaşık 1-3 beden arasında bölgesel incelme sağlanıyor. Liposuction uygulamalarında bölgesel olarak biriken ve kişinin gözüne sürekli olarak çarpan fazla yağların vücuttan uzaklaştırılmasıyla beraber kişinin görünümünde yaşanan değişim incelme sağlanan beden ölçüsünden çok daha fazla tatmin edicidir. Örneğin, sırt bölgesinde yağlanma problemi olan ancak fazla kiloların uygulama öncesinde verilmesi sayesinde vücut genelinde kilolu başka bir bölge olmayan kişilerde, liposuction yöntemiyle sorunlu olan tek bölgenin de görünümünün düzelmesiyle beraber kişi bedeniyle oldukça mutlu hale gelmektedir. 

Liposuction uygulaması nasıl yapılır?

Liposuction uygulamalarına dair birçok farklı teknik mevcuttur. Bunlardan en sık uygulananları klasik liposuction, vaser (ultrasonic) liposuction, laser liposuction ve lipomatik liposuction’dır. Uygulama esnasında hangi tekniğin kullanılacağına hasta özelinde karar verilmektedir. Uygulama yapılacak olan bölge, biriken yağ miktarı, hastanın vücut yapısı ve beklentileri doğru tekniğe karar verilmesinde oldukça önemlidir.  

Klasik liposuction uygulamalarında bölgesel yağ birikiminin olduğu noktalara müdahale edilirken öncelikle bölgedeki yağ hücreleri özel bir sıvı enjeksiyonu ile şişirilir. Sonrasında bu yağlar vakum aracılığıyla vücuttan uzaklaştırılır. Vaser yani ultrasonic liposuction uygulamalarında ise ultrasonik dalgalar aracılığıyla yağların parçalanır ve parçalanan bu yağlar ince borular aracılığıyla vücuttan uzaklaştırılır. Laser liposuction uygulamaları esnasında lazer ışınlarıyla yağlar sıvı hale getirilir ve ardından ince kanüllerle vücuttan alınmaları sağlanır. Lipomatik liposuction uygulamalarında ise titreşimli kanüller aracılığıyla yağların parçalanmalarının ardından vücuttan uzaklaştırılma işlemi gerçekleştirilir. 

Liposuction uygulamasının sonuçları ne zaman ortaya çıkar?

Liposuction uygulamalarının ardından hangi teknikle yapılmış olursa olsun, yaklaşık olarak 2-3 ay boyunca kişinin vücudunda az da olsa ödem mevcut olur. Ancak bu sürenin sonunda, uygulama nedeniyle oluşan ödemlerin tamamen geçmesiyle beraber kişi istediği vücut görünümüne kavuşmuş olur. 

Liposuction uygulamasının etkileri kalıcı mıdır?

Vücutta bulunan yağ hücrelerinin sayısı sabittir ve bu yağ hücrelerinden hacimleri genişleyip içlerinin dolması nedeniyle bölgesel yağ birikimine neden olan hücreler liposuction yöntemiyle vücuttan uzaklaştırılır. Ancak kişinin vücudunda belirli bir miktarda olması gereken ve henüz hacimsel genişleme yaşamamış olan yağ hücrelerine uygulama esnasında müdahalede bulunulmaz. Liposuction sonrasında kişi diyet ve egzersiz programına dikkat etmezse geriye kalan bu yağ hücrelerinin de hacimleri genişleyip içleri dolmaya başlar. Sonucunda da vücutta tekrar bölgesel yağlanma meydana gelir. Dolayısıyla liposuction uygulamasının etkileri ancak kişi yaşam ve beslenme tarzına dikkat ederse kalıcıdır diyebiliriz. 

Liposuction uygulamasının yan etkileri nelerdir?

  • Uygulama esnasında parçalanan yağların vücuttan uzaklaştırılmasında kullanılan kanüller cilt altı dokuda geçici ve hafif bir hasar bırakabilmektedir.
  • Yine kanüllerin yarattığı geçici doku hasarı nedeniyle cilt yüzeyinde benekli bir görünüm meydana gelebilir. Ancak cilt altı dokusu kendisini onardıkça bu görünüm kaybolur.
  • Özellikle cilt dokusu daha hassas olan hastalarda uygulamanın yapıldığı bölgede geçici morluk, ödem ve his kaybı olabilmektedir. Ancak bunlar kısa sürede geçen hafif yan etkilerdir.
  • Liposuction uygulamasının sonrasında vücuttan yağı uzaklaştırmaya yarayan ince kanüller uygulama bölgesinde noktasal kabuklanmalara ve geçici yara izlerine neden olabilmektedirler. Yara iyileştirici merhem ve kremler sayesinde hastalar bu süreci de çok sürede atlatmaktadırlar.
  • Son olarak, çok nadirde olsa hassas bünyeli kişilerde uygulama bölgesinde sıvı birikimi meydana gelebilmektedir. Genellikle iyileşme süreci içerisinde bu sıvı da kaybolur. Ancak bir süre kendiliğinden düzelmemesi halinde ufak şırınga yardımıyla bu sıvıların çekilmesi ve hastanın rahatlatılması söz konusu olabilmektedir. 

Liposuction uygulamasının riskleri var mıdır?

Alanında tecrübeli uzman kişiler tarafından yapıldığı takdirde liposuction uygulamalarının ciddi riskleri bulunmamaktadır. Ancak uygulamanın yapıldığı ortamın hijyenik olmaması ve uygulamayı yapan kişinin alanında uzman doktor olmaması halinde hastanın enfeksiyon kapması, düzensiz yağ alımına bağlı olarak vücutta kalıcı kontür düzensizlikleri ve dalgalı bir görünüm meydana gelebilmesi gibi ciddi riskleri bulunmaktadır. Geri dönüşü zor olan ve uzun iyileşme süreçlerini beraberinde getiren bu risklerden korunmak için doktor seçiminde özellikle dikkatli olunmasını tavsiye ediyoruz. 

Liposuction uygulamasının fiyatı nedir?

Liposuction uygulamaları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda liposuction uygulamasının fiyatları yapılan bölgeye, uygulanan tekniğe ve alınacak olan yağ miktarına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin karın bölgesiyle iç bacak bölgesine yapılacak olan liposuction uygulamasının fiyatlarının aynı olamayacağı gibi, klasik liposuction ile laser liposuction’ın fiyatları da aynı olmayacaktır. Bu nedenle vücudundaki bölgesel yağ birikmelerinden rahatsız olan ve çözüm arayışına giren hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler. (BSHA) Kaynak – Basın Bülteni 

Daha fazla bilgi için 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder